Predstavljamo Ravnice: Slaže se respektabilna momčad za borbu u 3.HNL Središte

NK Ravnice novi su sudionik 3.HNL Središte. Momčad s Ravnica promarširala je 4. NL Središte s osvojenih 81 bodom, ostavivši iza sebe prvog pratioca Lukavec četiri boda. Koliko su Ravnice bile dominante govori činjenica da su u cijeloj sezoni upisali samo jedan poraz. Još više imponira činjenica da su Ravnice imale niz od 50 ligaških utakmica bez poraza.

No idemo redom… NK Ravnice preteća su nogometnog kluba Tekstilac koji je osnovan 1936. godine u sklopu sportskog društva “Tekstilac”. Neki od osnivača bili su Ivan Kovačić, Janko Kostanjčar, Dragutin Miškec, Mijo Čaklović, Zvonko Preda.

27. srpnja 2016. održana je skupština NK Tekstilca nakon koje dolazi do promjene vodstva kluba, te se stvaraju mogućnosti za ulazak sponzora koji su spremni financijski i organizacijski podržati klub. Ulažu se znatna sredstva u sanaciju gubitaka akumuliranih u prošlosti. Dogovorom sa sponzorima i donatorima osiguravaju se dodatna dugoročna sredstva potrebna za stabilno poslovanje i realizaciju planiranih infrastrukturnih projekata. Klub u svim tim promjenama mijenja i ime u NK Ravnice i ambiciozno kreće u nove pobjede. I da je to doista tako govori činjenica da su Ravnice prije dvije godine igrali i osvojili 1. Zagrebačku ligu, a prošle godine osvojili i 4. NL Središte. Što je sljedeće?

Kao što smo već naveli u cijeloj priči imponira jedan rekord. U dvije sezone uspjeli su ostvariti niz od 50 ligaških utakmica bez poraza. Dinamo je od sezone 2013./2014. do 2015./2016. ostvario jednak niz od 50 utakmica bez poraza u HNL-u.  Sjajan i rekordan niz Ravnica zaustavila je Stubica pobjedom od 1:0 u 25. kolu prvenstva.

Momčad Ravnica u drugoj polusezoni vodio je trener Vladimir Balagović. Isti posao trebao bi i nastaviti, jer zašto prekidati dobru suradnju. Trener Balagović iza sebe ima iskustvo rada u Lokomotivi, kasnije i kao asistent Tomislavu Ivkoviću dok je vodio Slaven Belupo i Rudeš u 1.HNL. Također s Ivkovićem je bio u AL-Faisalyu u dalekoj Saudijskoj Arabiji.

Prošle godine uz Adela El-Saleha (Dubrava) i Matiju Špičića (Gorica, Varaždin, Istra, Zagreb, Osijek) koji su nam poznata lica iz 1. i 2.HNL posebno su se istaknuli Darko Vučić koji je završio sezonu s 20 pogodaka i podijelio titulu drugog strijelca lige, te Maro Pavić koji je dodao 14 pogodaka.

Ravnice će svoje utakmice igrati na već poznatom terenu uz zoološki vrt. Izvode se sitni radovi kako bi sve bilo tip-top. Došle su nove tribine koje će se natkriti. Kao što smo već rekli ulagalo se u infrastrukuturu, pa će treninge u idućoj sezoni nogometaši Ravnica odrađivati na novom terenu s umjetnom travom.

Da Ravnice misle ozbiljno konkurirati i u 3.HNL Središte pokazala je Uprava kluba osiguravši dolazak zvučnih pojačanja na Ravnice. Tko zna možda dečki napadaju i 2.HNL. Kako doznajemo u klub su već sada došli igrači kao što su Petar Franjić, Martin Maloča i Marin Matoš, a kako najavljuju iz kluba tu se ne misli stati.

Petar Franjić poznato je prvoligaško lice, s internacionalnim iskustvom. Igra na poziciji desnog krila ili bočnog a u 1.HNL nastupao je u 66 utakmica, dok je u 2.HNL upisao 41 nastup. Što se tiče inozemstva igrao je u Gabali, Domžalama i Širokom brijegu. Prvi dio prošle sezone odradio je u Sesvetama da bi nastavak odradio u Zagorcu odakle i dolazi u Ravnice.

Martin Maloča već je upoznat sa 3.HNL Središte, prošlu je sezonu proveo u Gaju iz Mača. Veznjak sa iskustvom igranja u 1. i 2. HNL u dresovima Gorice i Sesveta sigurno će pomoći Ravnicama u debitantskoj sezoni.

Ravnice su dogovorile još jednog iskusnog veznjaka. Riječ je o Marinu Matošu koji je prošlu sezonu odradio u Kurilovcu i Zagorcu. Matoš iza sebe ima 91 nastup u 1.HNL u dresovima Cibalije, Istre i Slaven Belupa. Igrao je tri sezone u drugoj momčadi Red Bull Salzburga. Nastupao za Žalgiris i Ujpest. Odličan veznjak koji će s Maločom u tandemu dominirat ligom.

O novim pojačanjima iz kluba obaviještavat ćemo Vas, a dečkima iz Ravnica želimo zaželiti sreću u 3.HNL Središte!!!!