PREDSTAVLJAMO NK VARAŽDIN: Želja je ekspresni povratak u 1.HNL: Carević: Bit će borba do zadnjeg kola

Ispasti u niži rang natjecanja nikad nije dobro, a ako ste klub koji ima ogromnu tradiciju u Hrvatskoj, onda takav neuspjeh još teže padne svima u klubu. To se dogodilo Varaždinu, koji je do posljednjeg kola živio u nadi da može ostati u 1.HNL i jako malo im je nedostajalo, ali nažalost po njih ispali su i ove godine natjecat će se u drugoj HNL. To je iziskivalo određene promijene, a jedna od njih je i dolazak novog trenera. Tako će umjesto Kastela na klupu sjesti Mario Carević s kojim smo porazgovarali uoči samog početka sezone.

– Pripreme su prošle dobro. Bilo je nekih problema s ozljedama, ali to je tako svake godine. Otišlo nam je dosta igrača, doveli smo neke nove. Znate, najteže se prešaltati na to da smo sad drugoligaši, uvijek je nezadovoljstvo kad se ispadne iz lige, ali mora se prihvatiti neka nova realnost i igranje u nižem rangu – na početku razgovora govori nam Carević.

Roster je dosta promijenjen?

– Otišlo je desetak igrača. Bilo je onih koji nisu bili zadovoljni što su sad u rangu niže, zahvalili smo im se i to je to. Još neki bitni igrači su traženi od strane drugih klubova, probat ćemo ih zadržati, ali razumijemo i igrače, ambiciozni su, žele igrati što višu ligu i to je tako – nastavlja trener Varaždina.

On je kao trener Rudeša klub doveo od dna do vrha, došlo je do prekida suradnje, ali svakako je Carević sada trenerski iskusniji nakon Rudeša.

– Ne bih uspoređivao Rudeš i Varaždin. Meni je u Rudešu zaista bilo prekrasno, imao sam grupu koja je bila fantastična (iz svlačionice smo čuli da su igrači bili oduševljeni Carevićem op.a.), ta priča je završena i fokus je samo na Varaždinu. Istina, u Varaždinu su uvjeti bolji, imamo nekoliko terena, vlastitu teretanu, i to je ogromna prednost, ali i logično je to jer Varaždin je ipak institucija našeg nogometa – u dahu nam govori i nastavlja:

– Što se mene osobno tiče ja sam iskusniji svakim danom. Svaki trening se računa. I dalje sam mlad trener, ali želim se razvijati i educirati. Ono što je naš krimen je što je rezultat jedino mjerilo. Ima vrhunskih trenera koji rade sjajan posao, ali nema rezultata pa su osuđeni na otkaze.

Oni koji prate drugu ligu su jednoglasni, Varaždin i Sesvete su glavni favoriti za prvu HNL.

– Naš cilj je borba za 1.HNL i od toga ne bježim. Što je naša realnost, vrijeme će pokazati. Znate, druga HNL je izuzetno jaka liga, i ono najbitnije jako izjednačena. Dobro znam što nas čeka, tu je svaka utakmice 50-50. Dug je put, maksimalno smo spremni i mi se želimo vratiti u 1.HNL, a što se tiče favorita, prihvaćam da smo favoriti uz Sesvete, ali dodao bih tu i Rudeš, ali i Opatiju koja je odlična ekipa. Tu je i Cibalija koja ima i tradiciju i navijače i jako mi je drago da se takvi klubovi vraćaju. Kažem, bit će krvava borba, netko upadne u lošu formu i nema ih nigdje, a netko tko nije bio ni na mapi pobjedi u 2-3 utakmice zaredom i evo ih u vrhu – za kraj će Carević.

Može li se Varaždin ekspresno, samo godinu nakon ispadanja i vratiti u 1.HNL? Slažemo se s Carevićem, bit će neizvjesno, ali isto tako vjerujemo da su prvi favoriti za takvo nešto.

Igrači koji su došli u NK Varaždin