Pred Osijekom je teško gostovanje u Poljskoj

Pred Osijekom je najteži dvoboj od hrvatskih predstavnika u kvalifikacijama za Konferencijsku Ligu. Teško gostovanje u Szczecinu večeras sigurno neće odgonetnuti putnika u iduće kolo, a u Pogonu ima i nekoliko poznatih lica. Na vratima je Dante Stipica, nekadašnji vratar Hajduka, dok će u napadu zaigrati bivši igrač Rijeke Alexander Gorgon.

Igrao sam protiv njih i uvijek su to bile teške i tvrde utakmice. U međuvremenu su kao klub jako napredovali. Morat ćemo se jako dobro oznojiti da bismo prošli, ali danas ništa neće biti riješeno – najavio je suparnika trener Nenad Bjelica.

Iako rezultat u prvom kolu protiv Šibenika daje naslutiti laka tri boda za Osijek (3:0), omjer snaga na terenu to nikako nije sugerirao, a da je Deni Jurić bio malo koncentriraniji taj dvoboj je mogao krenuti u sasvim jednom drugom smjeru. Na kraju ponajviše zahvaljujući po tko zna koji put Mierezu je Osijek upisao važna tri boda na startu prvenstva.

U ovom susretu ne mogu računati na ozlijeđene Grezdu i Ercega. S druge strane Pogon ne može računati na ozlijeđenog Lisickog, te kartoniranog Kucharczyka.