Poznati iznosi koje je Hajduk odbio za Biuka

FOTO: Robert Matić / Hajduk.hr

Najveća zvijezda Hajdukove momčadi uz Marka Livaju zasigurno je mladi Biuk. I dok je Livaja u zrelim nogometnim godinama, pred Biukom je tek početak profesionalne nogometne karijere. Da je pred mladim krilnim napadačem sjajna karijera pokazao je već ovaj prijelazni rok u kojem je bilo nekoliko upita za njegove usluge.

Kako prenose Sporstke novosti iz razgovoara sa sportskim direktorom Nikoličiusom najozbiljniji upiti stigli su od ruskog Lokomotiva i engleskog Manchester Cityja te su sadržavali i svote od 10, odnosno, 12,5 milijuna eura. Rekordne ponude bile su na verbalnoj razini, no toliko su spomenuti klubovi očito bili spremni prenijeti i na papir da je Hajduk pokazao želju za prodajom.

Ipak u Hajduku su se odlučili da u ovom prijelaznom roku neće prodavati Biuka, ali niti Ljubičića što je nekoliko puta predsjednik Jakobušić znakovito izjavio – Ne prodajemo budućnost za sigurnost.

Hajduk je novi ugovor s Biukom koji će u prosincu napuniti 19 godina potpisao još početkom godine na pet i pol sezona, do ljeta 2026. Vrlo je vjerojatno da istek ugovora neće dočekati na Poljudu, te da će upravo njegov transfer biti rekordan za Hajduk. Trenutni rekord drži Vlašićev transfer u Everton od prije četiri godine u iznosu od 8,7 milijuna eura.