Poznat rasplet kvalifikacija za 2.HNL

Iako još službeno nije potvrđeno vjerojatan rasplet kvalifikacija za 2.HNL izgledat će ovako: Mladost Ždralovi, doprvak 3.HNL Sjever (prvak Polet SMnM nije zatražio licencu) u pretkvalifikacijskoj utakmici (vjerojatno 04.06) trebali bi zaigrati protiv kandidata iz 3.HNL Zapad, odnosno Grobničana. S obzirom da su 3.HNL Sjever i 3.HNL Zapad lige najmanje po brojnosti klubova, odlučeno je kako je najpoštenije da upravo ti klubovi odrade pretkvalifikacijsku utakmicu.

Pobjednik dvoboja išao bi u polufinale gdje ih čekaju prvaci preostalih liga, odnosno klubovi koji su svojim plasmanom i odobrenom licencom za 2.HNL izborili kvalifikacije za rang više. Iz 3.HNL Središte to je prvak Zagorec iz Krapine, na istoku to je Vukovar koji je jučer u velikom derbiju potvrdio prvo mjesto pobjedom u Jurjevcu, kod izravnog konkurenta, dok će 3.HNL Jug predstavljati momčad Hrvaca.

Rasporedi utakmica još nisu poznati, a najvjerojtnije će se cijeli rasplet saznati već u utorak (vjerojatno polufinalne utakmice 08.06., finale 12.06) Utakmice će se igrati po jednostrukom kup sustavu, a domaćin će se odrediti ždrijebom.