Povratak kultnog kluba u prvu HNL

Nedjelja 01.06.1997. posljednje kolo sezone, u Siget stiže kultna Segesta predvođena ikonama HNL-a, Piplicom, Vukasom, Bartolovićem. Na klupi, ni manje ni više, Zlatko Kranjčar. Ispred stadiona miris janjetine, na tribini, kultni Rođo, sa tribine, pogled na polje kukuruza. Konačan rezultat 5:1.
Hrvatski Dragovoljac slavi povijesni uspjeh završivši sezonu na trećem mjestu, tada Prve A HNL, odmah iza Croatije i Hajduka, plasiravši se u Intertoto Cup.

Momčad Stjepana Spajića je bila puna zvijezda te sezone, na klupi Blaž Slišković, na terenu Spomenko Bošnjak, Boris Živković, Peđa Jurić, Mario Bazina, Igor Musa, Dragan Vukoja…. Par sezona kasnije taj crni dres će obući i Robi Prosinečki.

Posljednjih sezona neka druga realnost. Sezone 13/14. posljednji su put bili u prvoligaškom društvu, od tada, drugoligaški prosjek i borba za preživljavanje kluba. Predsjednik kluba Marinko Perić taj težak period kroz koji je klub prošao zadnjeg desetljeća opisuje kao vakum, a sada su opet tu, gdje ih je ostavio nekad davno Stjepan Spajić.

Nedjelja 23.5.2021. Utakmica na Kustošiji protiv Dubrave, u kojoj pobjedom Dragovoljac može opet vratiti prvoligaški status. Od početka utakmice se vidjela odlučnost i želja, a na kraju rezultat nije izostao. Pobjeda 1:2 i potvrda prvog mjesta kolo prije kraja prvenstva.

Kako ne bih bio sretan, nepune dvije godine od raspada kluba došli smo do prvaka druge lige i postali prvoligaši! Treba znati, treba voljeti, treba nešto jako željeti. To je bio recept. – izjavio je predsjednik Perić, ne skrivajući radost i oduševljenje postignutim rezultatom.

Dragovoljac će se tako vratiti u 1. HNL, međutim utakmice neće igrati u Sigetu, nego u Kranjčevićevoj, gdje će teren dijeliti sa Lokomotivom. Klubu Marinka Perića želimo svu sreću u 1. HNL iduće sezone i nadamo se kako će oživjeti barem trunku one nogometne romantike koja je nekada živjela u Sigetu.

Živio Rođo!