Polemike se vode oko izbora najboljeg nogometaša svijeta, a ništa lakše nije ni odabrati najboljeg nogometaša 3. HNL Središte

Polemike se vode oko izbora za najboljeg nogometaša svijeta, a nije ni puno lakša stvar odabrati i najboljeg nogometaša 3. HNL Središte. Donosimo vam 20-oricu ponajboljih igrača 3. HNL, a tko će biti najbolji, odlučujete vi!

Skinite aplikaciju HRnogomet i daj glas svom favoritu. Ako već nemate aplikaciju možete je skinuti ovdje.

U nastavku donosimo prvih deset igrača koji se nalaze u izboru, dok su druga desetorica predstavljena ovdje:

1.            Tomislav Haramustek (NK Gaj Mače) – vezni

Tomislav je 27-godišnjak rodom iz Zaboka gdje je na nogometni put krenuo u NK Matija Gubec. Protekle sezone za Gaj iz Mača je sakupio 2920 minuta u odigrane 33 utakmice, te je zabio 5 golova, što je u prosjeku gol svake 584 minute.  U karijeri je prošao Dinamovu školu nogometa nakon čega je nastupao za Inter Zaprešić, Rudeš, Zagorec, te nekoliko austrijskih niželigaša prije nego se opet vratio u hrvatski nogomet. Svojim iskustvom i znanjem svoj Gaj Mače već dvije sezone uzdiže na neke nove razine.

2.            Karlo Josipović (NK Trešnjevka) – napadač

Karlo je sezonu završio kao jedan od najboljih topnika lige. U 33 skupljena nastupa i 2919 minuta upisao je 21 gol, što je u prosjeku gol svakih 139 minuta. U karijeri je igrao za Halubjan, Krk, austrijski Liezen, te ponovo Krk, Trnje, a prošlu sezonu je odradio ili bolje rečeno zabijao u dresu Trešnjevke.

3.            Luka Sedlaček (NK Kurilovec Velika Gorica) – napadač

Luka je također bio jako raspoložen napadački ove sezone, te je u 33 odigrane utakmice i sakupljenih 2895 minuta, zabio 18 golova, što je u prosjeku gol svakih 161 minutu. U karijeri je prošao nogometnu školu HNK Gorice odakle je i prirodnim putem stigao u susjedni Kurilovec da čeličenje. Ako je suditi po njegovim nastupima zadatak je izvršen.

4.            Mario Gudelj (NK Trnje Zagreb) – vratar

Iskusni vratar NK Trnja je imao odličnu sezonu iza sebe upisavši 2880 minuta u 32 nastupa, gdje je kapetan bio 27 puta. Trnje je imalo najbolju obranu lige protekle sezone primivši svega 26 pogodaka u 34 nastupa, a uvelike tom uspjehu je pridonio baš kapetan Mario. U karijeri je nosio dres brojnih klubova od kojih ćemo istaknuti Hrv. Dragovoljac, Rudeš, Imotski i Croatiu Zmijavce.

5.            Marko Guja (NK Trnje Zagreb) – napadač

Prvi strijelac lige nam dolazi također iz Trnja. Marko je zabio najviše protekle sezone, 24 gola u 33 nastupa kroz 2860 minuta, što je u prosjeku gol svakih 119 minuta. Karijeru je započeo u Croatiji iz Sesveta, a nastupao je i za neke austrijske niže ligaše poput Rothis, SC Weiz, Mettersdorfa i St. Anna/Aigen.

6.            Filip Rihtar (NK HAŠK 1903) – branič/vezni/napadač (sve)

Filip je bio standardan protekle sezone u dresu HAŠK-a. Filip je polivalentan igrač koji može igrati bočnog ali i špicu. Za HAŠK je najviše djelovao po krilu i to mu je prema statistici sasvim dobro polazilo za rukom. U 31 nastupu i 2660 minuta uspio je zabiti 9 golova, što je u prosjeku gol svakih 296 minuta. U karijeri je nosio dres Zagorca, Vinogradara, Lučkog, Zeline i HAŠK-a.

7.            Martin Šaban (NK Gaj Mače) – napadač

Iskusni napadač Gaja iz Mača je u protekloj sezoni također bio u samom vrhu tablice strijelaca. U 32 nastupa je zabio 20 golova kroz 2619 minuta, što je u prosjeku gol svaku 131 minutu. U prebogatoj karijeri Martin je nastupao za neke bivše i sadašnje prvoligaše, pa ćemo izdvojiti Slaven Belupo, Varteks, Croatiu Sesvete, Pomoarac, Krku.

8.            Stjepan Krznar (NK Maksimir) – vezni

Kapetan i vođa NK Maksimira imao je odličnu sezonu iza sebe. U 28 nastupa je upisao 2511 minuta i sedam golova, što je u prosjeku gol svakih 359 minuta. U dosadašnjoj karijeri je nastupao uglavnom za zagrebačke klubove, HAŠK, Rudeš i sada Maksimir.

9.            Vedran Mesec (NK Lučko) – ofanzivni vezni

Vedran je protekle sezone bio jedan od stožernih igrača momčadi, u 28 nastupa je postigao 18 golova kroz 2507 minuta, što je u prosjeku gol svakih 139 minuta. U karijeri je nosio dres brojnih klubova od kojih ćemo izdvojiti Segestu, Maksimir, slovenski Aluminij, luksemburški Etzella Ettelbruck i singapurski Balestier Khalsu.

10.         Matija Smrekar (NK Zagorec Krapina) – napadač

Matija je bio drugi strijelac lige sa golom manje od Guje, a da je uspio skupiti koji nastup više, vrlo vjerojatno bi on bio na samom vrhu. U 29 nastupa je zabio 23 gola, što je u prosjeku gol svakih 107 minuta. U karijeri je nosio dres nekih poznatih inozemnih klubova poput belgijskog Charleroia, francuskog Sedana, rumunjskog Panduria, slovenskog Maribora i malteške Birkirkare.