Počinje europska avantura Dinama, na Maksimir stiže Valur. Krznar: Ne smijemo se opustiti, Valur zaslužuje respekt

Pandemija korona virusa, pa Euro, koje još uvijek traje, nažalost bez Hrvatske, i već je došao dan kad Dinamo kreće s Europom. Nekako je sve prebrzo došlo, kao da pauze nije ni bilo, ali tako je kako je. Protivnik je Valur, momčad s Islanda, protiv koje Dinamo ne bi trebao imati problema, ali Damir Krznar poziva na oprez.

–  Iznimno je bitno ovim utakmicama pristupiti vrlo ozbiljno. Naravno, uloga favorita na našoj je strani i to ne odbijamo, ali apeliramo na ozbiljnost, pogotovo zato što još uvijek nismo u pravoj natjecateljskoj formi i što je ovo doista rani termin za ulazak u sezonu. Ipak, vjerujemo da ovu prepreku možemo bezbolno proći. Zadovoljni smo tijekom priprema. Uspjeli smo prihvatiti neke automatizme koje smo tražili iako ima još detalja koje ćemo pokušati usavršiti. Još nam nedostaju naši reprezentativci. Ma, i ovako imamo fantastičan kadar, a povratak reprezentativaca bit će samo šlag na tortu – rekao je.

SKoro osam mjeseci Modri su igrali bez prisustva gledatelja, ali došlo je vrijeme da se vrata stadiona otvore, pod posebnim uvjetima, ali kako je tako je.

– – Veselimo se, naravno, povratku navijača. Sigurno će u cijeloj toj situaciji biti nekih porođajnih muka u organizaciji pa molimo navijače za razumijevanje ako će možda morati malo duže čekati. Ali, nadam se da će vrijediti čekati – nastavlja Krznar.

Ono što ne ide ruku Dinamu u današnjoj utakmici je da je Valur već duboko u prvenstvu i sigurno je momčad uigranija od Modrih. Na Islandu je odigrano 12 kola, a Valur je na vrhu ljestvice.

– Svaki suparnik zaslužuje respekt, a prvak države pogotovo. Valur je momčad koja igra iznimno napadački nogomet, dominantni su u svojoj ligi, imaju gard pobjednika. Igraju atraktivno, s čvrstom šablonom, a to znači da su doista uređena momčad. Imaju sjajno otvaranje igre s visoko podignutim bekovima, s vrlo dobrim rotacijama u vezi, s napadačem koji je u prilazu sličan našem Petkoviću, s dobrim odlaganjem… Oba krila igraju usko. Dakle, vidi se kontura vrlo ozbiljne momčadi. Oni su usred sezone, odigrali su 12 kola, praktički su u sredini prvenstva. Uhvatili su pobjednički niz, u zanosu su, ali naravno da očekujemo da smo mi ti koji ćemo dominirati, stvarati i, nadam se, realizirati prilike – zaključio je Krznar, a prenosi služena stranica GNK Dinamo.

Za kraj recimo da će iz večerašnje utakmice izostati François Moubandje, dok će Sadegh Moharrami izbivati nešto dulje, možda i mjesec dana.