Pavičić uoči PAOK-a: Grci su najteži mogući protivnik, ali i mi imamo svoje adute

FOTO: HNK RIJEKA

Rijeka će večeras od 20 sati ukrstiti svoje snage s grčkim PAOK-om u posljednjem dvoboju za ulazak u Konferencijsku ligu. Teško je ekipa s Rujevice mogla dobiti težeg suparnika, riječ je o momčadi koja vrijedi oko 50 milijuna eura, dok im je najpoznatiji igrač Shinji Kagawa koji je za Borussiju Dortmund nastupao pet godina.

– Dobili smo možda najtežeg protivnika. PAOK je favorit na domaćem terenu, na otvaranju utakmice krenut će u presing pred domaćim navijačima. Ne smijemo im dopustiti da se razmašu. Moramo biti bolji nego u Osijeku – uoči utakmice govori jedan od najboljih igrača Rijeke Domagoj Pavičić.

Protiv Hiberniana Rijeka je izgledala odlično, ali ovo je sasvim neka druga priča.

– Ne smijemo se povući, ali svoju šansu vidimo u tome da čekamo kontre i polukontre, bit će drugačija utakmica nego protiv Hiberniana. Jesu favoriti, ali imamo šanse za pozitivan rezultat – nastavio je Pavičić.

Trener Tomić nažalost neće moći računati na nekoliko igrača koji bi mogli igrati bitnu ulogu da su spremni i da mogu biti na terenu.

– Nekoliko igrača je otpalo zbog ozljeda. U odnosu na susret s Osijekom otpao je i Robert Murić.  Četiri-pet igrača neće konkurirati za utakmicu s PAOK-om, tu su još Lindon Selahi i Hrvoje Smolčić, dok Mato Stanić nema pravo nastupa. Stanje u momčadi je dobro i radujemo se utakmici. Znamo kakva nas atmosfera čeka, ali mislim da smo spremni – govori trener Tomić uoči utakmice.

A kakvu utakmicu očekuje trener?

– To je jedna momčad koja vodili dominirati posjedom. Ima veliki broj tehnički kvalitetnih igrača, koja rješavaju potezom. Strpljivo grade posjed i kroz tak kontinuirani posjed žele doći do završnice. Morat ćemo biti kompaktni u svim linijama i spriječiti u tih zadnjih 30 metara, da ne naprave taj individualni potez kvalitete. Mi moramo vjerovati u sebe. Kvalitetu imamo – rekao je Tomić.

PAOK ima vatrene navijače pa se može očekivati i vatrena atmosfera, ali Pavičić to ne smatra kao nešto loše.

– Godinu dana nije bio navijača i jedva smo čekali da se vrate i veselimo se dobroj atmosferi na utakmici – kazuje Pavičić.

A koji rezultat bi ga zadovoljio?

– Bio bih zadovoljan s neriješenim, a ako bude sreće možda i pobjeda.