Otvaranje stadiona samo za cijepljene?

Hrvatski nogometni stadioni mogli bi napokon biti otvoreni za publiku početkom prvenstvene sezone, u drugoj polovici srpnja, ali samo za osobe koje su cijepljene, doznao je tportal iz više izvora. Službena odluka o tome bit će objavljena u međuvremenu, a mogla bi biti odgođena jedino u slučaju dramatičnog pogoršanja epidemiološke situacije.

Prvo kolo 1.HNL igrat će se 16., 17. i 18. srpnja, a tjedan nakon toga hrvatski klubovi započinju svoje nastupe i u europskim natjecanjima. Gotovo kompletna prošlogodišnja sezona odigrana je pred praznim stadionima, a sve su glasniji zahtjevi da se napokon dozvoli povratak publike.

Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin za tportal je potvrdila da se ide u ovom smjeru. Upravo od nje po svemu sudeći poteći će i službena inicijativa.

Ako se povoljna situacija održi do srpnja, nacionalnom Stožeru predložit ćemo otvaranje stadiona barem u dijelu njihova kapaciteta, i to za osobe koje su cijepljene – kazala je Karin za tportal. Dodala je da se, ako se pokaže potreba, idućih dana i tjedana može organizirati i cijepljenje za nogometne navijače i građane koji žele prisustvovati utakmicama

Izvor: tportal.hr