Osječane u gustom ritmu čeka neugodni Slaven Belupo

FOTO: NK OSIJEK

Nakon velike europske pobjede Osječane protiv Pogona, na red je stigla utakmica HNL gdje im na Gradski vrt stiže Slaven Belupo koji već ima jedan skalp velikog favorita ove sezone. Zato strateg Osječana poziva na maksimalan oprez.

Svaku utakmicu idemo s istim pristupom. Poštujemo svakog suparnika, s druge strane vjerujemo u našu momčad i da možemo svakoga pobijediti. Gledamo suparnika, njegove dobre i loše strane, ali fokusirat ćemo se na sebe i pokušati biti odlični kako bismo u toj utakmici došli do vrijedne pobjede – najavio je Bjelica utakmicu sa Slavenom.

Pred Osječanima je težak kolovoz, utakmice sa CSKA Sofijom, ako se prođu Bugari još dva euro ogleda, zatim derbiji s Rijekom i Dinamom. Za takav raspored potreban je i širok kadar što znači da bi u ovoj utakmici priliku mogli dobiti i igrači iz drugog plana.

Svi u našem kadru zaslužuju priliku. Vidjet ćemo u kojoj mjeri ćemo neke igrače odmoriti, tek smo četvrta utakmica, nije zamor materijala tako velik, ali bit će određenih promjena, a ja očekujem od igrača koji dobiju svoju priliku da pruže svoj maksimum – dodao je Nenad Bjelica.

S druge strane momčad Deana Klafurića može biti zadovoljna ulaskom u prvenstvo. Slaven je u prvom kolo iznenadio Dinamo velikom pobjedom na Maksimiru, da bi sjajan start malo upropastio porazom u Koprivnici od Lokomotive. Ipak trener Klafurić je siguran u svoju momčad i smatra kako će imati prilike ugrozit Osijek.

U Osijek stižemo u trenutku kada je u gradu euforija nakon odličnog ulaska u sezonu i prolaska u Europi na čemu im čestitam. Pokazali su protiv Hajduka i Pogona da imaju veliku širinu kadra, ali mi na to ne trebamo gledati. Moramo gledati na sebe i fokusirati se na naše stvari koje smo pripremili. Atmosfera u svlačionici je zaista sjajna, unatoč porazu od Lokomotive, a ono što me posebno veseli je angažman mojih igrača na svakom treningu – najavio je susret strateg Slavena, Dean Klafurić.

U prošloj sezoni Osječani su protiv Slavena upisali dvije pobjede, dok su dva susreta završena bez pobjednika.