Osijek uz poteškoće do prolaza nad Rudešom

Nogometaši Rudeša i Osijeka otvorili su osminu finala hrvatskog kupa. Rudeš koji je trenutačno drugoplasirana momčad druge lige s ambicijama povratka u društvo najboljih dobro je namučio Bjeličinu ekipu.

Prvi dio ponudio je potpuno ravnopravnu borbu u kojoj je posjed lopte bio na strani domaćina. Ipak prvu veliku priliku propušta Osijek, Mierez je izbio pred gol Rudeša, no njegov udarac je blokiran. Lopta se odbila od Miereza bila na putu u gol no nedovoljno brza i obrana Rudeša otklanja opasnost u posljednji trenutak. Rudeš je prijetio preko opasnog Sekulića i Ćosića nakon ubačaja iz kornera, ali sve je sigurno otkloni današnji debitant na vratima Osijeka, Marko Barešić.

Na početku drugog dijela ponovno Rudeš opasno prijeti. Ovoga puta u prilici se našao Majić, ali gosti su to nekako ipak izbacili u korner. Olakšanje za Bjelicu ali i cijelu Osijekovu momčad stiglo je u 55. minuti utakmice. Odlično je centrirao Ndockyt s desne strane, a Fiolić glavom lijepo svladao Kralja. Pogodak kao da je opustio goste i gledamo ih u puno razigriranijem izdanju. Bohar je stigao do lopte prije Kralja poslao je prema mreži, no Ćosić je čisti na gol liniji.

Osijek povisuje u 71. minuti utakmice i rješava sve dvojbe oko pobjednika. Ndockyt je odlično ubacio, Mierez je tukao glavom, Kralj je odbio, ali napadač Osijeka iz odbijanca trese mrežu za svoj prvi pogodak još od sredine kolovoza. Sjajan debi na vratima Osiječana potvrdio je Barešić u 84.minuti obranom Kamgi iz blizine.

Na kraju Bjelica može biti zadovoljan prolaskom u četvrtfinale kupa, debijem Barešića i prekinutim postom Miereza ali ne i zbivanjm iz 77.minute kada je Mierez napustio travnjak u bolovima. Rudeš je parirao mnogo jačem protivniku gotovo čitavu utakmicu i mogu biti zadovoljni svojom igrom danas.

RUDEŠ – OSIJEK 0:2 (Fiolić / Mierez)