Osijek u Poljskoj odigrao utakmicu bez pogodaka, prolaz će se tražiti na Gradskom vrtu

FOTO: NK OSIJEK

U prvom poluvremenu gledali smo jednu potpuno izjednačenu utakmicu. U odnosu na susret protiv Šibenika, Bjelica je iznenadio sa formacijom i protiv Pogona zaigrao u sustavu 3-5-2.

U prvih pola sata Osijek je imao dvije poluprilike, obje preko Miereza, prvu odmah na startu utakmice u 2. minuti, međutim šut desnom nogom nije išao u okvir gola, dok je u 12. minuti Mierez pokušao sa 20-tak metara, no rezultat ostaje isti. Domaćin je također bio poprilično bezopasan, u 7. minuti je Ivušić odlično obranio šut Kovalczyka, da bi u 9. minuti nakon kornera pokušao Bartowski, ali na tome je i ostalo. Pred kraj prvog poluvremena domaćin je ipak ostavio bolji dojam, ali nismo vidjeli pogotke i na poluvrijeme se otišlo s 0:0.

U drugom poluvremenu isti scenarij. Puno borbe na sredini terena, ali bez pravih prilika u prvih 15-tak minuta. Dobru priliku za vodstvo su domaći imali u 78. minuti opet preko Kovalczyka, ali Ivušić brani. Do kraja utakmice rezultatskih promjena nije bilo i na uzvrat se ide sa početnih 0:0. Utakmica je bila odlično taktički postavljena sa obje strane, vidjelo se da je Bjelica postavio nešto defanzivniju igru za prvi susret i sigurno mogu biti zadovoljniji ovim rezultatom, jer kod kuće će definitivno biti favoriti za prolaz.

Uzvratna utakmica igra se u četvrtak 29. srpnja u 21 sat na stadionu Gradski vrt.