Osijek na krilima pobjede s Poljuda traži prolaz protiv Poljaka

FOTO: NK OSIJEK

Osijek na krilima velike pobjede u Splitu protiv Hajduka 2:1, gdje su gubili do pred kraj utakmice, pun optimizma traži prolaz protiv poljskog Pogona u kvalifikacijama za Konferencijsku Ligu. Prvi susret nije pokazao previše.

Bilo je to jedno taktičko nadmudrivanje koje nije ponudilo puno prilika niti sa jedne strane, međutim u remiju 0:0 dalo se zaključiti da je Osijek ipak kompletnija I kompaktnija ekipa.

Pogon je također slavio za vikend na otvaranju Ekstraklase sa 2:0 protiv Gornika golovima Kucharczyka i mladog Kozlowskog. Kucharczyka neće biti ni u uzvratu kod Osijeka zbog odrade crvenog kartona.

Stanje u momčadi je dobro, nakon pobjede u Splitu i napornog putovanja odradili smo dva kvalitetna treninga koji su pokazali da su svi igrači na raspolaganju osim Žapera koji je u sudaru s Krovinovićem zaradio ozljedu mišića, svi ostali su na raspolaganju. Utakmica protiv Hajduka nam daje jako puno samopouzdanja za ono što nas čeka protiv Pogona koji je jedna ozbiljna momčad, koji ima jasan stil igre, ali vjerujem da ćemo svi biti na jako dobrom fizičkom i mentalnom nivou te proći u idući krug – najavio je susret trener Osijeka Nenad Bjelica.

Utakmicu protiv Pogona najavio je kapetan Mile Škorić – Mi imamo kvalitetne igrače i možemo igrati na više načina. Vjerujem da ćemo kroz kombinatoriku napraviti dobre stvari i ostvariti pobjedu.