Osijek doveo mladog Peruanca

FOTO: NK OSIJEK

Didier Jeanpiere La Torre Arana, 19-godišnji ofenzivac i jedan od najtalentiranijih igrača Perua, novi je igrač Osijeka. Didier je krilni napadač koji može igrati i na desnoj i na lijevoj strani. Igrač ponikao u Alianza Limi, jednom od najstarijih i najvećih tamošnjih klubova potpisao je s Bijelo-plavima ugovor na tri i pol godine, do ljeta 2025.

– Zanimljiv nam je bio, u svojoj generaciji je najkvalitetniji igrač Perua u reprezentaciji U-20. Istaknuo se na jednom prvenstvu Južne Amerike za igrače do 17 godina i došao u Europu. Bio je godinu dana u doskorašnjem nizozemskom prvoligašu Emmenu i tamo raskinuo ugovor jer ga ispadanjem u Drugu ligu jednostavno nisu mogli zadržati. Tražio je novi izazov i našao ga u Osijeku i vjerujemo da se može nametnuti i jednoga dana postati standardni igrač naše prve momčadi. Što se ugovora tiče, imamo princip po kojem dajemo ugovore našim mladim, najtalentiranijim igračima u kojima vidimo budućnost. I on je dobio isto takav ugovor, vjerujemo da će se nametnuti i dugo vremena provesti kod nas u Osijeku. – rekao je za službene stranice kluba Nenad Bjelica

Svoje zadovoljstvo dolaskom u Gradski vrt nije krio ni mladi Peruanac:

– Jako sam sretan što sam došao u Osijek, vidim da je riječ o ambicioznom klubu i sredini koja je kroz godine razvila mnoge kvalitetne igrače. Osjećam se dobro, sretan sam što ću moći trenirati na visokoj razini i želja mi je nastaviti razvijati svoje igračke kvalitete i pritom pomoći momčadi – rekao je novi igrač Osijeka La Torre.