OSIGURANA EUROPSKA JESEN: Dominantni Dinamo slavio i na Cipru, slijedi varšavska Legia

FOTO: Facebook Omonia

Ni pakleno visoka temperatura u glavnom gradu Cipra Nicosiji, niti nabrijani domaćini, nisu uspjeli ugroziti Dinamo, dapače, Dinamo je odigrao jednu fenomenalnu utakmicu i slavio i na Cipru s 1:0. Jedini pogodak na utakmici zabio je Luka Menalo u 79. minuti utakmice.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo ništa. Nije tu bilo nikakvih šansi ni pretjeranog nogometa, vrućina je sputala obje ekipe i iako je Omonija pokušavala Dinamo je lakoćom otklanjao njihove napade. Kako se bližio kraj poluvremena Dinamo je sve više dominirao i preuzimao konce igra u svoje ruke. U drugom djelu su Modri potpuno zagospodarili terenom, a najbolju šansu na utakmicu ima Oršić u 63. minuti koji je nakon proigravanja Mišića izašao sam pred golmana Fabiana koji brani udarac Oršića.

Pet minuta kasnije u igru je ušao Menalo i to baš umjesto Oršića i baš Menalo u 19. minuti donosi slavlje Dinamu i konačnu potvrdu prolaska dalje. Mišić je ubacio iz slobodnog udarca s lijeve strane, a Menalo na prvoj vratnici glavom sjajno prenio loptu u gol.

Ovom pobjedom Dinamo je osigurao najmanje skupine Konferencijske lige, a moguće je da će Modri zaigrati i u Europskoj ligi, ili Ligi prvaka. U Svakom slučaju, slijedi Legia.