Orijent šokirao Varaždin u prvom kolu

FOTO: HNK ORIJENT

Po velikoj vrućini i teškim uvjetima su prvo kolo na Krimeji odigrali Orijent i Varaždin. Temperatura je pokazivala na 36, što bi značilo da je na terenu bilo i preko 40. I početak susreta je dao naslutiti da bi se mogla gledati teška utakmica, ali samo prvih deset minuta. Onda u tri minute dva brza gola Orijenta koji su apsolutno šokirali Varaždince. Prvo je nakon sjajno odigrane kontre Fučak izašao jedan na jedan sa vratarom, da bi potom zabio i nakon centaršuta s poludistance glavom za 2:0.

Varaždin je uspostavio terensku inicijativu, probao u 26. preko Postonjskog i u 33. preko Topića, međutim oba pokušaja nisu rezultirala golom, iako je Topić trebao bolje reagirati nakon situacije u kojoj se našao sam na osam, devet metara od gola. Nakon toga je uslijedio totalni potop Varaždinaca, Tadejevićev slobodnjak u 35. odlazi malo pored grede, a samo minutu kasnije velika pogreška vratara Sentića i Frigan zabija u praznu mrežu za 3:0. U 38. i 43. je moglo biti i 4:0, ali sada se Sentić iskupio sa dvije dobre obrane, prvo Črnko u donji desni kut sa 18 metara, a potom i Mulcu glavom.

Prva dobra prilika za Varaždince je stigla u 56. minuti preko Postonjskog koji je probao udarcem sa 17 metara, ali dobro brani vratar Orijenta. U 65. minuti Črnko je bio sebičan, izašli su igrači Orijenta sami na vratara, ali Črnko umjesto da odigra suigrača na drugoj stativi, puca sam i to odlazi pored gola. Do kraja susreta je Igrec uspio smanjiti rezultat na 3:1, ali sve u svemu bila je to jedna loša predstava Varaždina i Mario Carević će imati pune ruke posla da se stvari poslože na pravo mjesto.

ORIJENT – VARAŽDIN 3:1 (Fučak 2x, Frigan / Igrec)