Omladinac svladao Solin za finale turnira

U prvoj polufinalnoj utakmici Memorijalnog turnira Slaven Jurić je domaći četvrtoligaš Omladinac iz Vranjica svladao člana 2.HNL Solin rezultatom 1-0 pred stotinjak gledatelja.

Solinjani su veći dio prvog poluvremena imali loptu u svom posjedu, ali ni Vranjičani nisu bili bezopasni te su dobrom kombinatorikom u protivničkoj polovici stvorili nekoliko prilika da je vratar Bender morao reagirati. Drugo poluvrijeme se nastavilo u sličnom ritmu i kada se činilo da Omladinac pada sredinom drugog poluvremena dolaze do protivničkog šesnaesterca te je napravljen prekršaj na njihovo igraču Gagiću. Jedanaesterac je izveo Lozić, obranjen je, ali lopta dolazi do Banjića Škoje koji postiže jedini pogodak na utakmici. Do kraja se rezultat nije mijenjao unatoč konstantnim napadima Solina.

Druga polufinalna utakmica igra se u subotu između juniora Hajduka i Zagore Unešić u 18:30, a medalje će se dijeliti sljedeći četvrtak u 17 (za broncu) i 19 sati (za zlato). Organizatore turnira tako još jedna stepenica dijeli od obrane naslova.