Omiš se iz Otoka vraća s peharom, domaćini u posljednjih sedam godina nisu bili nikad bliže

29. izdanje Memorijalnog turnir Luka Erceg i Ivan Kamber koji se tradicionalno igra u Otoku kod Sinja osvojila je momčad Omiša koja je tako preuzela titulu od prošlogodišnjeg osvajača susjednog Junaka.

Turnir su u utorak u (pre)gruboj utakmici, uz snažan vjetar i kišu, pobjedom otvorili domaćini OSK. Golovima Tadića, I. Bašića i Buljana (sva tri gola su postignuta u drugom poluvremenu) su zasluženo svladali Jadrana iz Kaštel Sućurca 3-0.

Drugo polufinale igralo se dan nakon, u srijedu. U njemu su juniori Dugopolja bili su dostojan protivnik ekipi Omiša. U prvih tridesetak minuta Omišani su golovima Žilića i Imerija došli do dva gola prednosti. Mogli su i do trećeg da vratar Dugopolja Bartulić nije obranio jedanaesterac. Mreže su se čak tri puta tresle do poluvremena, prvo je Pandža smanjio zaostatak na 2-1, a Omišane ubrzo do dva gola prednosti dovodi Roguljić. Do kraja poluvremena Dugopolje ponovno smanjuje na 3-2 golom Jukića-Peladića, što je bio i konačan rezultat. Da su imali samo malo više sreće mladići Dugopolja u drugom poluvremenu su mogli postići barem nekoliko zgoditaka, no okvir gola i gostujući vratar su ih uporno sprječavali u tome.

Finalni dan igrano u petak je otvoreno utakmicom za treće mjesto u kojoj su slavili juniori Dugopolja protiv Jadrana 4-2. Na poluvremenu su Dugopoljci imali vodstvo 2-1, a u nastavku postižu još dva gola. Kaštelani su turnir završili golom pred sam kraj utakmice.

Finale su igrali domaćini koji su se prvi put u njega plasirali nakon 2013. godine i gosti iz Omiša. OSK rano dolazi do vodstva, strijelac je Jukić, a Omiš golom Klarića dolazi do poravnanja i već nakon deset minuta igre smo imali rezultat s kojim se otišlo na odmor. Do sredine drugog poluvremena golovima Vučemila i Kuvačića gosti ponovno odlaze na dva gola prednosti. Kratko nadu OSK-u daje Buljan, ali Pivčević ubrzo vraća prednost na dva gola. OSK-ov počasni gol za konačnih 4-3 postiže Buljan u posljednjim minutama.

Polufinale:
OSK Otok – Jadran KS 3-0
Dugopolje (juniori) – Omiš 2-3

Za 3. mjesto:
Jadran KS – Dugopolje (juniori) 2-4

Finale:
OSK Otok – Omiš 3-4

Konačni poredak:
1. Omiš
2. OSK Otok
3. Dugopolje (juniori)
4. Jadran KS