Olmissum u Solinu razbio Alumnus

Kako se finale košarkaškog kupa igralo u Omišu, Olmissum je ovu utakmicu domaćin bio u Solinu. To ih nije spriječilo da ostvare uvjerljivu pobjedu protiv Alumnusa i dodatno se odvoje od pratnje u 1.HMNL.

Pitanje pobjednika bilo je riješeno nakon samo pet minuta jer su do tada Omišani imali prednost 3-0. Manje od dvije minute bile su im potrebne za to, obrana Alumnusa izgledala je pogubljeno. Prvo ih je u četvrtoj minuti u vodstvo doveo Horvat, odmah nakon vodstvo je udvostručio Sekulić, a velika tri pogotka prednosti donosi Jurlina. Do kraja poluvremena još dva gola zabijaju Horvat i Kolobarić za veliku prednost 5-0.

Samo dvije minute drugog poluvremena bile su dovoljne zeleno-plavima da opet zatresu mrežu, strijelac za 6-0 je Juretić. Alumnus je konačno prodisao i zabija počasni gol, domaćin se malo povukao, a to su gosti kaznili. Perović u 28. minuti je zatresao mrežu. No ni tu nije bio kraj mukama za Sesvećane jer primaju još jedan gol. Atraktivno glavom iz blizine zabija Mišerda pet minuta prije kraja susreta.

Olmissum se ovom pobjedom dodatno odvojio na vrhu, prvi pratitelj Novo Vrijeme je izgubio u Vrgorcu 4-0. Omišani tako imaju prednost od velikih šest bodova. Sljedeću utakmicu igraju u Ligi prvaka, protivnik u osmini finala je ruski KPRF. Alumnus je ovim porazom pao za jedno mjesto, preskočio ih je Square koji je preuzeo njihovo četvrto mjesto na tablici.

Olmissum – Alumnus 7-1 (Horvat 4′ 1-0, Sekulić 5′ 2-0, Jurlina 5′ 3-0, Horvat 12′ 4-0, Kolobarić 20′ 5-0, Juretić 22′ 6-0, Perović 28′ 6-1, Mišerda 35′ 7-1)

Olmissum: Bilandžić, Kolobarić, Perišić, Pavić, Mišerda, Baučić, Luketin, Juretić, Kustura, Marić, Horvat, Sekulić, Jurlina, Buljević;

Alumnus: Vlatković, Dekanić, Tolić, Perović, Ledinščak, Klarić, Kovačić, Penava, Cota, Žuvela, Andrić, Zonjić, Ercegović;