Olmissum pregazio Estonce u Ligi prvaka

U svojoj prvoj europskoj utakmici u povijesti, Olmissum je na svom Ribnjaku u sklopu Lige prvaka dočekao prvaka Estonije Viimsi i pobijedio ih s visokih 9-1. Prije same utakmice očekivali smo da bi se moglo raditi o jednosmjernih 40 minuta, što se na kraju i ostvarilo. Razlika u kvaliteti je jednostavno bila prevelika.

Pobjednika smo znali nakon samo šest odigranih minuta, jer su do tada Omišani imali veliku prednost 3-0. Goste je načeo Jurlina u 2. minuti, tri minute kasnije strijelac je bio Horvat, a Paić zaokružuje uvodni dio utakmice. Mreže su mirovale do 14. minute kada se u istoj minuti gol zabija Kustura, ali i igrač Merkurjev, ali u vlastitu mrežu. Konačan rezultat prvog poluvremena postavlja Juretić, na semaforu je pisalo 6-0 za Olmissum.

Prva minuta drugog poluvremena donosi gol Jurića za 7-0, a nakon toga su mreže na petnaest minuta mirovale. Posljednji niz golova otvara Kustura u 36. minuti, a u sljedećoj gosti konačno dolaze do počasnog gola, strijelac je Merkurijev iz penala, isti igrač koji je ranije zabio autogol. Konačnih 9-1 postavlja Jurlina minutu prije kraja.

Olmissum se tako očekivano plasirao u sljedeću fazu natjecanja koja se igra sredinom siječnja sljedeće godine, a protivnika će saznati 9.12.

Olmissum – Viimsi 9-1 (Jurlina 2′ 1-0, Horvat 5′ 2-0, Pavić 6′ 3-0, Kustura 14′ 4-0, Merkurijev (AG) 14′ 5-0, Juretić 19′ 6-0, Jurić 21′ 7-0, Kustura 36′ 8-0, Merkurjev 37′ 8-1, Jurlina 39′ 9-1)

Olmissum: Luketin (V), Pavić, Jurlina, Perišić, Jurić, Bilandžić, Baučić (V), Buljević, Kustura, Postružin, Horvat, Juretić, Kolobarić, Sekulić.

Viimsi: Boskin (V), Merkurjev, Makarov, Er. Struf, O. Sorokin, Renin (V), Titenok, Fetko, Kravtsov, Guzek, Bostrov, Ed. Struf.