Olmissum pobjedom protiv Charleroija osigurao plasman u osminu finala Lige prvaka

Hrvatska će ove godine imati svog predstavnika među 16 najboljih futsal momčadi u Europi nakon što je Olmissum pobijedio prvaka Belgije Charleroi na Ribnjaku rezultatom 4-1. Charleroi je puno kvalitetnija momčad od prethodnog europskog protivnika Olmissuma Viimsija pa je i sam prolaz puno teže osiguran, tek u posljednjim minutama.

Prvo poluvrijeme prilike smo mogli vidjeti na obje strane. Možda i najbolju su imali gosti sredinom prvog poluvremena kada Luketin dva puta zaredom s pet metara brani udarce prvo Adnanea, pa odmah zatim i Rahoua. Do kraja poluvremena su prilike na obje strane imali Rahou i Pavić, ali rezultat se nije mijenjao i u prvih 20 minuta nismo vidjeli gol.

Drugo poluvrijeme Olmissum počinje bolje igrati i pokazuje da posjeduje u svojim redovima više kvalitete. Manje od dvije minute su im bile potrebne da dođu u vodstvo. Jurić s distance snažno šutira, a vratar gostiju Idrissi nije najbolje reagirao iako je lopta išla prema njemu. Nastavili su Omišani nizati prilike i vodstvo udvostručuje Perišić. Kapetan domaćina je precizno šutirao sa svoje polovice i ulovio nespremnog vratara Idrissija koji je dobar dio utakmice odigrao kreirajući napade daleko od svog gola. Ovog puta ga je to skupo koštalo. Do kraja je ostalo malo manje od osam minuta u kojima su Belgijci gotovo cijelo vrijeme igrali s golmanom igračem. Na prvu im se to isplatilo jer je vrlo brzo Rahou smanjio zaostatak na 2-1 udarcem iz blizine. Iako im to donijelo brzi pogodak, do kraja utakmice ih je koštalo dva primljena. Prvo je na praznu vrata mrežu zatresao Jurić u 35. minuti, a konačnih 4-1 sa svoje polovice na prazna vrata postavlja Perišić minutu prije kraja.

Prvak Hrvatske će svog protivnika u osmini finala saznati u četvrtak (21.01.), a sama utakmica bi se trebala igrati sredinom veljače.

Olmissum – Charleroi 4-1 (Jurić 21′ 1-0, Perišić 33′ 2-0, Rahou 34′ 2-1, Jurić 35′ 3-1, Perišić 39′ 4-1)

Olmissum: Luketin, Pavić, Jurlina, Juretić, Perišić, Bilandžić, Baučić. Kustura, Mišerda, Postružin, Horvat, Kolobarić, Jurić, Sekulić;

Charleroi: Idrissi, Dahbi Reda, Ghislandi, Adnane, Rahou, Lemaitre, Salhi, Chaibai, Lamsaih, El Fakiri, Canardis, Fosty, Omekenge, Tokembe, Atssouli;