Olmissum nakon šesteraca do prvog naslova prvaka!

Olmissum je nakon šesteraca svladao Novo Vrijeme i time prvi put u povijesti postao prvak Hrvatske. Ovo im je ujedno i prva sezona u 1.HMNL u povijesti.

Utakmicu su bolje otvorili Omišani, već u drugoj minuti došli su do vodstva, strijelac je bio Valerije Jurić. Do poluvremena su mreže mirovale. No u drugom poluvremenu igra Novog Vremena se diže, u nekoliko navrata je Luketin odličnim intervencijama spašavao goste, a to mu je polazilo za rukom sve do 33 minute kada golom Osredkara Makarani izjednačuju na 1-1. Samo dvije minute kasnije golom Kazazića Novo Vrijeme dolazi do prednosti 2-1. Kada se činilo da je pobjeda domaćina sve bliže Kustura tap in-om u 37 zabija za 2-2 i utakmicu odvodi u produžetke. Samo dvije minute igre u produžecima i Makarani dolaze u vodstvo, Kazazić je ponovno strijelac. Olmissum odmah počinje igrati s golmanom igračem i stvaraju pritisak na gol Baškovića te u posljednjoj minuti dolaze do konačnih 3-3 golom Horvata iz blizine.

U ruletu šesteraca za Olmissum su zabijali Jurić i Kustura, dok je za Novo Vrijeme zabio Lucao, a Luketin je obranio Osredkaru i Kazaziću.

Olmissum će sljedeće sezone predstavljati Hrvatsku u Ligi prvaka.