Odgođena dva susreta 1.HNL. Gorica i Lokomotiva iskoristili termin za odigravanje utakmice kupa

U subotu je na rasporedu trebao biti susret između Lokomotive i Šibenika, međutim šest igrača prve momčadi Šibenika pozitivno je na COVID, dok se jedan nalazi u samoizolaciji. Dvoje igrača imaju blaže simptome, dok su ostala četvorica asimptomatski slučajevi utvrđeni testom, te im je od strane nadležnog epidemiologa određena mjera samoizolacije sukladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Druga odgoda odnosi se na susret koji je trebao biti igran u ponedjeljak između Istre i Gorice. Nažalost, novim testiranjem igrača i stručnog stožera Istre utvrđeno je četiri novih igrača pozitivnih na Covid. Samim time broj zaraženih u momčadi Istre popeo se na šest, te je donešena odluka o odgodi zbog prevencije širenja Covid-a.

Ipak neće faliti nogometa u sljedeća tri dana. Osim tri susreta redovnog 14.kola 1.HNL, dogovorom između dvaju klubova, uz potvrdu Povjerenstva za natjecanje, u ponedjeljak će se odigrati utakmica osmine finala Kupa Hrvatske između Gorice i Lokomotive. Klubovi su odlučili iskoristiti termin i predviđenu utakmicu koja je bila na rasporedu 16. prosinca, zamijeniti susretom u ponedjeljak u 17 sati u Velikoj Gorici. Utakmicu će prenositi HNTV.