Odgođen najveći hrvatski derbi na Poljudu

Utakmica 9. kola 1.HNL između Hajduka i Dinama, koja je trebala biti odigrana u nedjelju, 19. rujna, s početkom u 17 sati, odgođena je na zahtjev GNK-a Dinamo.

Vrlo zgusnut raspored za Dinamo potaknuo je klub iz Maksimira za traženje očekivane odgode. Modre ovaj vikend očekuje prvenstveni dvoboj protiv Šibenika, sljedeći četvrtak na rasporedu je susret protiv West Hama, 19. rujna trebao je biti na rasporedu dvoboj protiv Hajduka, 22. rujna Dinamo igra kup susret protiv Orijenta, dok samo tri dana kasnije gostuju u Koprivnici.

Obrazloženje odluke povjerenika natjecanja HT Prve lige, Josipa Breznog nalazi se u nastavku:

GNK Dinamo je 7. rujna 2021. godine pismeno zatražio odgodu utakmice 9. kola HT Prve lige Hajduk – Dinamo zbog nastupa u grupnoj fazi UEFA Europske lige 16. rujna. Sukladno odredbi iz članka 4. Propozicija natjecanja, klub koji se plasira u grupnu fazu Uefinih klupskih natjecanja ima pravo na još jednu odgodu utakmice tijekom jeseni ako već u kvalifikacijskom dijelu nije imao dvije odgode. Prema odredbama Propozicija natjecanja, odgođena utakmica odigrat će se u prvom mogućem slobodnom terminu, najkasnije prije kalendarom natjecanja predviđenog termina za odigravanje zadnjih dvaju prvenstvenih kola, o čemu će odluka biti donesena naknadno, ovisno o rezultatima GNK-a Dinamo u UEFA Europskoj ligi.