Odgođen derbi 14.kola 1.HNL

Covid se probio u svlačionicu osječkih prvotimaca, na dan 29. listopada pet igrača NK Osijek imalo je pozitivan nalaz na COVID-19 zbog čega su Osječani zatražili odgodu utakmice 14. kola 1.HNL protiv HNK Rijeka, koja se prema rasporedu trebala odigrati u nedjelju 31. listopada 2021. godine u 17.30 sati na stadionu HNK Rijeka u Rijeci. Jučer je svoju utakmicu odgodila i druga momčad Osijeka zbog istog razloga.

U priopćenju povjernika za natjecanje Josipa Breznog stoji: – NK OSIJEK dostavio je dana 29.10.2021. g. zahtjev za odgodom utakmice 14. kola HT Prve lige Rijeka – Osijek zbog pojave i za sada potvrđene zaraze COVID-19 u momčadi među pet (5) standardnih igrača za koje je priloženo dostavljena dokumentacija od strane klupskog liječnika s pozitivnim nalazima testova igrača.

Sukladno odredbi članka 4. Propozicija natjecanja kojim je određeno da se pravo na odgodu utakmice na najmanje deset dana ostvaruje ako klub ima najmanje pet igrača zaraženih ili u izolaciji, na osnovu dostavljene dokumentacije donijeta je odluka o odgodi utakmice.

Prema odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima i Propozicija natjecanja odgođena utakmica odigrati će se u prvom mogućem slobodnom terminu, a na osnovu potreba ugovornog partnera za TV prava HT Prve lige i mogućnostima klubova prema utvrđenom kalendaru natjecanja, donijeta je odluka kao u izreci.