Obje ekipe ulaze u susret nakon dva uzastopna poraza

Osijek nakon dva teška poraza spas traži u Zagrebu kod Lokomotive, koja ove sezone igra jako dobro, iako su i oni u posljednja dva kola doživjeli dva minimalna poraza od Dinama i Gorice.

Mi tražimo pobjedu u svakoj utakmici, ne biramo utakmice po tome u kojoj je pobjeda imperativ, a u kojoj nije. Ista je stvar i protiv Lokomotive koja je na početku prvenstva pokazala da im je prethodna sezona koristila kao jako dobra škola, razvili su mlade i kvalitetne igrače te su brza, agresivna i kvalitetna momčad. Sigurno će biti u skupini četiri, pet momčadi koje će se boriti za vodeće pozicije, ali uvijek sebi stavljamo imperativ pobjede, pokušat ćemo dati svoj maksimum i doći do pobjede – najavio je susret trener Osijeka Nenad Bjelica.

Za susret protiv Lokomotive će biti određenih promjena u sastavu, a sigurno u sastavu neće biti ponajboljeg igrača ove sezone Kleinheislera i Ndockyta.

Osijek je iznimno jak protivnik. Imaju široki i kvalitetni kadar, ozbiljno su vođeni, jedna su od najboljih ekipa u HNL-u, i svjesni smo da nam u nedjeljnom dvoboju neće biti nimalo lako. No također smo pokazali ove sezone kako možemo kvalitetno igrati protiv ekipa iz gornjeg doma tablice. Dati ćemo sve od sebe kako bi bodovi ostali u Kranjčevićevoj – rekao je o protivniku trener Lokomotive Silvije Čabraja.