Novo pojačanje na Rujevici: U Rijeku stigao reprezentativac Albanije


FOTO: HNK Rijeka

Lindon Selahi novi je igrač HNK Rijeka. Dvadesetdvogodišnji vezni igrač stigao je u Rijeku kao slobodan igrač, a u svojoj karijeri, između ostalih, nosio je dres Standard Liegea i Anderlechta, te je u dresu reprezentacije Albanije skupio četiri nastupa.

– Travnjak izgleda sjajno, bila je prva reakcija Lindona nakon potpisa ugovora i obilaska stadiona HNK Rijeka koji će mu biti dom u sezonama koje dolaze.

– Danas sam stigao na stadion, izgleda sve jako lijepo, jedva čekam zaigrati pred navijačima Rijeke. Znam da Rijeka ima dugu povijest, posljednjih godina imala je velike uspjehe i u europskim natjecanjima i sretan sam što sam ovdje, ustvrdio je Lindon koji je rođen u Belgiji, ali jako dobro poznaje hrvatski nogomet.

– Budući da sam porijeklom s Balkana znam jako puno o hrvatskom nogometu. Dovoljno je pogledati hrvatsku nogometnu reprezentaciju koja je igrala finale Svjetskog prvenstva, te ima niz svjetski poznatih igrača. U karijeri sam ujedno igrao s Dujom Čopom u Standardu tako da ćemo se opet sresti, rekao je kroz smijeh Lindon koji će ojačati vezni red Rijeke.

– Najbolje se osjećam u veznom redu prema naprijed, volim igrati presing, dobro se osjećam s loptom u nogama, vjerujem da mogu doprinijeti prema naprijed svojim asistencijama. Gledajući ovaj sjajan travnjak vjerujem da mogu pružiti dobre igre u dresu Rijeke, rekao je Lindon Selahi koji je albanskog porijekla, a rođen je u Belgiji gdje je gradio nogometnu karijeru.

– Igrao sam u Standardu iz Liegea gdje sam ostvario debi u seniorskom nogometu, te Anderlechtu. Igrao sam i u Twenteu gdje sam odigrao preko 40 utakmica, dok sam lani u drugom dijelu sezone bio na posudbi u Willem II. Odigrao sam 16 utakmica, ostali smo u prvoj ligi što je bio cilj i veliki uspjeh. Od danas sam koncentriran samo na Rijeku, rekao je Lindon Selahi.