Novi četverac sa starim kormilarom predvodi HAŠK na pripremama

HAŠK se punom parom sprema za novu sezonu 3. HNL Središte. Na pripremama kluba, koje su započele 13.7., pridružila su se tri nova igrača – Nemanić, te dvojac na probi, Pintarić i Jelavić. Najnovije pojačanje pokazuje da HAŠK misli ozbiljno – mrežu crveno-bijelo-zlatnih trebao bi čuvati donedavni igrač NK Španskog, Patrik Gujić, a koji je pak svojedobno branio i u klubovima 2. HNL, Cibaliju i Hajduk II. Ostatak ekipe s Pešćenice ostao je isti kao i lani. Iako se po tablici sezone 20/21 ne bi moglo iščitati neko zadovoljstvo, trener Piplica se nada nastavku dobre igre koji su HAŠK-ovci pokazali pred kraj sezone:

U ovu sezonu ulazimo više-manje nepromijenjenog kadra s godinu dana više iskustva. Naravno, fokus nam je kao i do sada na razvoju i afirmaciji Haškovih mladih igrača, a od mlađih igrača koji su prošle sezone pokazali potencijal te na račun toga zaslužili ugovore se očekuje da taj svoj potencijal potvrde u punom smislu i opravdaju ukazano povjerenje. Pred nama je duga i neizvjesna sezona, ali nam je cilj proći puno mirnije kroz nju. Kraj prošle sezone nam je putokaz kako trebamo izgledati na terenu i rezultati će doći. Pripremne utakmice će nam pokazati idemo li u dobro smjeru – rekao je Piplica.

Kapetanska vrpca i ove sezone ostala je iskusnom Livnjaku, Stipi Milošu, koji se isto kao i Piplica, nada stabilnoj novoj sezoni:
Na nama je da se dobro pripremimo i da repliciramo igre s kraja sezone. Ostali smo na okupu te nam je to sigurno prednost. Mladi igrači imat će priliku za dokazivanje, a nama senatorima je zadaća da ih usmjerimo i podržavamo u razvoju. Prošla godina bila je iznimno čudna, a ove godine nadamo se da ćemo pred našim navijačima pokazati više – rekao je Miloš.

Do početka prvenstva pratimo HAŠK u pripremnim utakmicama. Nogometaši HAŠK-a prvu će pripremnu utakmicu s Ponikvama odigrati u srijedu 21.07. s početkom u 18:30 na svom terenu. Utakmica se trebala odigrati u subotu, ali zbog obilne kiše je odgođena. Uz ovu utakmicu s Ponikvama do sada su potvrđene pripremne utakmice i s juniorima Intera, Bistrom, Gajom iz Mača i Samoborom.