Nogometna romantika: Predstavljamo NK Glavice 1991

Nogometni klub Glavice iz Glavica pokraj Sinja trenutno se natječe u drugom razredu županijskog nogometa Splitsko-dalmatinske županije. U subotu 22.05. NK Glavice gostuju kod HBDNK Mosor – Sveti Jure Žrnovnica, sastav koji predvodi neumorni Romano Obilinović Žorž, poznatiji kao Amigo.

NK Glavice 1991 osnovane su u prosincu 2018. godine, a sljednik su kluba NK Glavice koji se ugasio u istoj godini zbog financijskih poteškoća. Promotor tog prijašnjeg kluba, a jedno vrijeme i igrač bio je Zlatko Canjuga. Poveznica Canjuge s tim krajem njegova je supruga Piruška koja je iz Glavica. Najveći rivali ovog kluba su Junak iz Sinja i Tekstilac Sinj s kojim se natječu u 2.ŽNL Splitsko-dalmatinske županije.

Od poznatih lica koji su nastupali za Glavice možemo izdvojiti mladog vratara u usponu, Nediljka Labrovića koji je briljirao ove sezone u dresu Šibenika i sigurno je jedan od najzasluženijih za ostanak kluba sa Subičevca u eliti. Spominjao se interes Rijeke za mladim vratarom, a Labrović će imati ugodno ljeto provodeći u razmatranju ponuda koje sigurno neće nedostajati.

Još jedak izdanak nogometne škole iz Glavica je Josip Maganjić, koji je vrlo mlad otišao u Hajduk, a od tamo ostvario transfer u Fiorentinu. Danas Maganjić igra Premijer ligu u dresu Širokog.

Također tu je nešto stariji Bernard Matić koji je dobrim predstavama u dresu Zagreba, dok je Zagreb još bio prvoligaš zaradio transfer u Kekovu Rijeku. Iako u Rijeci nije dobio pravu priliku može se pohvaliti naslovom prvaka Hrvatske u sezoni 2016/2017. Danas Matić brani boje Racinga iz Santadera u trećoj španjoskoj ligi.

Na terenima NK Glavice igrao je i Robert Jandrek koji danas igra za rivala, Junak iz Sinja u 2.HNL, a u dresu Hajduka upisao je nastupe i u najvišem rangu hrvatskog nogometa.

Inače diljem županije klub NK Glavice je prepoznat po odličnoj infrastrukturi na kojoj bi im pozavidjeli i neki klubovi iz drugoligaškog društva. Osim glavnog terena, tu su još i pomoćni sa prirodnom travom, te jedan sa umjetnom.

Uz skroman budžet više-manje uspješno plove županijskim nogometom. Njihove utakmice krasi izuzetna efikasnost koja je mamac za gledatelje. U posljednje dvije utakmice ubilježili su pobjedu protiv Vrlike 5:3 i poraz od susjednih Čaporica 4:5.

Ekipi NK Glavice želimo sreću u subotnjem susretu protiv Amiga, ali i u budućnosti, koja je sigurno blistava.