Nogometna fešta u Kurilovcu, nažalost bez gledatelja

Bjeličin Osijek danas stiže na noge Kurilovcu u sklopu osmine finala Hrvatskog kupa. Osječani stižu u pozitvnom nizu od šest pobjeda i remijem iz derbija na Poljudu, dok trećeligaš do poraza na Jarunu nije gotovo godinu dana bio poražen.

Kurilovčani su do osmine finala suvereno svladali u pretkolu Papuk Orahovicu (4:0), zatim i Vinogradar (6:0), dok je Osijek svladao Crikvenicu (5:1) na gostovanju u 1/16 finala.

Trener Kurilovca, Perica Vidak respektira protivnika, posebno Bjelicu za kojeg kaže da mu je uzor, ali sigurno je da će nabrijati momčad i da će skupo prodati kožu. Uostalom ove godine, već je jedan prvoligaš pao u Kurilovcu. Gorica je u finalu županijskog kupa poražena nakon jedanaesteraca. Prošle godine vodili su Istru većim dijelom utakmice da bi pali u produžecima uz promašeni jedanaesterac. Sve u svemu Kurilovčani se imaju pravo nadati iznenađenju.

S druge strane preporođeni Osijek dolazi u pozitivnom nizu. Bjelica je u kratkom roku posložio stvari na svoje mjesto i dignuo nivo igre Osječana.

Izvjesno je da u osječkom sastavu danas neće biti Damjana Bohara, Marija Jurčevića, Merveila Ndockyta i Laszla Kleinheislera koji su sa reprezentacijama.

Maksimalno ozbiljno moramo ući i u ovu utakmicu. Poštujemo svakog protivnika, ali s druge strane želimo biti na visokoj razini, neovisno o tomu je li s druge strane trećeligaš ili prvoligaš. Uvijek želimo najviše i najbolje, tako mora biti i u subotu. Igrat ćemo s trenutno najboljom i svakako respektabilnom jedanaestoricom – izjavio je Bjelica za Osijek TV

I za kraj možemo samo dodati kako je utakmica nažalost zatvorena za javnost i žaliti za feštom koju bi Kurilovčani priredili za ovaj susret da su neka normalnija vremena. Ovako nema druge, nego sjesti pred male ekrane i upaliti u 13:30 izravni prijenos na HNTV-u.