Nogometašice Osijeka nažalost ostale za korak prekratke

FOTO: ŽNK OSIJEK

Osječanke su nažalost na posljednjoj prepreci završile svoje kvalifikacije iz snova. Na turniru prvog kruga kvalifikacija za elitno natjecanje svladale su Breznicu i favorizirani Anderlecht, a u drugom su krugu snage odmjerile s još jednim favoritom, islandskim Breidablikom.

U dvoboju za ulazak u Ligu prvakinja, u prvoj su utakmici, na svom terenu, odigrale neriješenih 1:1, dok je Breidablik u uzvratu ipak slavio rezultatom 3:0, dovoljnim za plasman u grupnu fazu natjecanja.

Iako su u prvim minutama utakmice Osječanke bile dominantne, bio je dovoljan trenutak nepažnje i gubitak koncentracije da najprije u 9. minuti mrežu Belaj zatrese Antonsdottir za 1:0, a samo minutu kasnije i Ziemer za 2:0. Osječanke se nisu predavale, preuzele su posjed lopte, imale dvije odlične prilike za okrenuti sreću na svoju stranu, ali – nije išlo. U nastavku nogometašice ŽNK Osijek krenule su u istome tonu, ali onda je u 48. minuti za 3: 0  pogodak zabila Albertsdottir i bio je to kraj nadanja za Osječanke.

Trener ŽNK Osijek, Igor Budiša, poručio je kako su Osječanke dale sve od sebe.

– Nismo uspjeli u nakani da idemo dalje. Presjekli su nas s ta dva gola u prvih deset minuta kada smo bili dominantni. To nas je poljuljalo, pokušali smo se vratiti. U prvom dijelu imali smo dvije dobre šanse, ali lopta nije htjela u gol. U drugom dijelu krenuli smo s planom da pojačamo gornju liniju s još jednom igračicom, ali treći gol nas je presjekao. Djevojke su dale cijele sebe, no ovoga puta nismo bili pravi. Bolja ekipa ide dalje – rekao je Budiša.

Kapetanica ŽNK Osijek, Izabela Lojna, zahvalila se pak navijačima, te poručila kako jedan poraz ne može stati na kraj velikim ambicijama nogometašica iz Osijeka.

– Nažalost, izgubili smo, ali ponosna sam na svoju ekipu što smo do kraja igrali borbeno. Iako je ovo za nas u konačnici bila loša utakmica, pokazala nam je put, na čemu trebamo raditi.  Također, veliki je uspjeh što smo ušli među 28 najboljih ekipa u Europi. Sada se okrećemo novim izazovima. Počinje naše domaće prvenstvo koje treba ponovno osvojiti, a onda opet iduće godine Liga prvakinja gdje ćemo, uvjerena sam, ostvariti još bolji rezultat! – rekla je Lojna.