Nikola Papac: Ambicija Bjelovara je uloviti jedno od prva dva mjesta sljedeće sezone

Bjelovar je visokom pobjedom nad Segestom pokazao kako su odličnoj formi u pripremnom razdoblju. Trener Nikola Papac okupio je kvalitetnu skupinu igrača i čini se kako će Bjelovarčani konkurirati za sami vrh 3.HNL Sjever. Nikola Papac legenda je bjelovarskog nogometa, nakon 20 godina provedenih kao trener seniora u ždralovačkoj Mladosti, odlučio se na promjene. U Ždralovima su smatrali da nije potreban u radu stožera seniorske momčadi, pa se Papac odlučio na promjenu okruženja. No nije daleko otišao, već se skrasio u NK Bjelovaru. Prvi cilj svakako je osigurati nastup u trećoj jedinstvenoj ligi, a onda možda i napasti drugoligaško društvo. U tijeku je gradnja novog stadiona u Bjelovaru, na pomoćnom terenu postavljena je nova umjetna trava, juniori su ostvarili ulazak u juniorsku 1.HNL, klub je doveo pojačanja, stvara se lijepa priča u Bjelovaru…

Za sada sve ide prema planu što se tiče treninga i utakmica, trenira se jednom dnevno, jedan dan u tjednu smo ubacili i dva treninga. Došlo je do nekih neočekivanih pojačanja, igrača koje nismo planirali, još uvijek prijelazni rok nije zaključen. Stoga, plasman među prva tri mjesta sada i nije toliko nedostižan i vjerujem da ćemo to ostvariti. Imali smo jednu utakmicu sa Dugim Selom koji aspirira za sami vrh Središta gdje smo izgledali jako dobro. Tako da sam i ja možda ostao malo iznenađen sa tom utakmicom. Probali smo 19 igrača, odigrali smo kvalitetno i kompaktno u fazi obrane i napada – iznio je svoje dojmove Nikola Papac s početka priprema.

Prijelazni rok bio je prometan u Bjelovaru, rekli ste došla su neočeivana pojačanja…

Mi smo prije početka prvenstva planirali dovesti Davida Arapa, koji nam se i priključio iz Virja, došao je Škojo koji je došao iz Sesvete i može igrati još i za juniore. Iz Ždralova je stigao Muniz Ribeiro, koji tamo nije igrao jer je bio treći četvrti stranac, pojačat će zadnju liniju i donijeti potrebnu iskusnost. Došao je i Jurica Barišić, mladi stoper, Osijekova škola, koji je prošle sezone igrao u Belišću, igrao i kvalifikacije za 2.HNL. Zadnje pojačanje je Marin Nikolić koji prošlu sezonu odradio u Ždralovima i evo sad se skrasio kod nas. Tražimo još jednog napadača, to je pozicija gdje bi još željeli dovesti nekoga. Uspjeli smo dovesti Vedrana Furmeka iz Čažme, 2001.godište, mladi napadač, zabio je u prošloj utakmici gol, došao iz nižeg ranga, dosta dobro djeluje i ako nikoga ne dovedemo vjerujem da bi se on mogao prometnuti u prvog strijelca ove sezone.

Pojačanja su tu, iduće sezone igra se jedinstvena treća liga, kakve su ambicije Bjelovara u ovoj nadolazećoj.

Nismo sad na sva zvona rekli da ćemo biti prvi, nema pritiska, gledamo ambcije da idemo u kvalifikacije, u jesen bi voljeli biti među prva tri mjesta, što bi značilo na proljeće napasti još jednu poziciju više. Stadion se gradi, na godinu bi trebao biti gotov, imamo odlične uvjete, imamo umjetnu travu, trenira se kvalitetno, pa evo i juniori su ušli u prvu HNL. Dio njih je već i prošle godine trenirao sa seniorima, mislim da je i to jedan od razlog njihova ulaska u prvu HNL. Sad je zadatak očuvati te dečke na okupu i da opstanu u ligi, da bi mogli iz juniorske ekipe priključivati kvalitetne dečke u seniorski nogomet – komentirao je ambicije trener Bjelovarčana.

Juniorska HNL svakako je veliki napredak za Bjelovar kao grad, dečke iz domaćeg bazena, igrat će se protiv najjačih momčadi u toj kategoriji.

Prva liga je sad možda otvorila put za dolazak još mladih igrača u Bjelovar. Tu preko puta je đački dom, dolaze mladi momci iz cijele županije u školu u Bjelovar, imaju mogućnost trenirati nogomet, potrebno je samo prijeći ulaz. Plasman u najviši rang svakako je magnet i mislim da jedino iz prve lige mladi igrači mogu stasati da pojačaju prvu ekipu. Općenito mislim da mladih igrača u Bjelovaru nedostaje i da će se s ovime ta situacija promijeniti. Ova juniorska liga je bila toliko slaba, imate tri kluba Bjelovar, Ždralove i Belupo, u prvenstvu samo tri kvalitetne utakmice i za razvoj igrača nije to nikakva sreća. Tako da će prva liga sigurno podići i razinu kvalitete naših mladih igrača koji će jednog dana pojačati prvu ekipu – za kraj nam je rekao Nikola Papac.