Naše nogometašice saznale protivnice u kvalifikacijama za SP, koje će 2023. godine biti odigrano u Australiji i na Novom Zelandu

U petak je održan ždrijeb kvalifikacijskih skupina za Svjetsko prvenstvo za nogometašice. Kvalifikacije za odlazak u Australiju i Novi Zeland započinju u rujnu ove godine, a hrvatska će reprezentacija pritom odmjeriti snage s poznanicama iz prošlog kvalifikacijskog ciklusa, za Europsko prvenstvo u Engleskoj. Čak tri reprezentacije ponovno su se našle u istoj skupini s našim nogometašicama, a riječ je o Švicarskoj, Rumunjskoj i Litvi. Uz već dobro poznate suparnice našu skupinu čine još nositelj skupine Italija i Moldavija.

Litva nam je ostala u dobrom sjećanju jer smo u oba susreta iz prošlog kvalifikacijskoj ciklusa upisali pobjede. Doma su naše djevojke bile bolje s 1:0, dok su u Litvi bile bolje rezultatom 2:1. S Rumunjskom smo upisali dva poraza, visoki poraz upisali smo u gostima 4:1, dok smo u Puli upisali minimalni poraz od 1:0. U Thunu su naše djevojke poražene od Švicarki s 2:0, da bi u Zaprešiću osvojile vrijedan bod protiv favoriziranih Švicarki.

Samo će pobjednice skupina izboriti izravan plasman na Svjetsko prvenstvo, dok će drugoplasirane ekipe ući u doigravanje.

Skupina G: Italija, Švicarska, Rumunjska, Hrvatska, Moldova, Litva