Napadač Jaruna prešao u portugalski Rio Ave

FOTO: Rio Ave Futebol Clube 

Marko Brkić novi je napadač portugalskog prvoligaša Rio Avea. Stasiti napadač prošlu je sezonu proveo u drugoligašu Jarunu, prvo na posudbi iz druge momčadi Dinama, da bi drugi dio sezone nakon isteka ugovora sa Dinamom postao igrač Jaruna.

U Jarunu je u 19 susreta upisao četiri pogotka i tri asistencije. Bilo je to dovovljno da ga opaze Portugalci, te ga dovedu da pojača napadačku liniju kluba. Za početak će nastupati za U-23 momčad, a ako se tamo pokaže ne sumnjamo kako će dobiti priliku i u prvoj momčadi.

Iako mlad ovaj 20-godišnjak ima impresivnu bilancu klubova iza sebe. Prošao je Dinamovu omladinsku školu, odakle je slan na posudbe u mlade momčadi Empolija i Cagliarija.

Njegov agent Marjan Šišić pronašao mu je novi inozemni angažman, a Rio Ave kao novi odabir ne treba čuditi ako znamo da je Šišić već odradio dva uspješna transfera hrvatskih igrača u tog portugalskog prvoligaša. Radi se Toniju Borevkoviću koji je u Portugal otišao iz Rudeša, a dok je Filip Krovinović u Portugal otišao nakon odlične sezone sa Zagrebom 2014./2015.