Nakon mjesec dana priprema Pitomača odigrala prvu službenu utakmicu

Kada su 19.ožujka prekinute sve sportske pa tako i nogometne aktivnosti na području Hrvatske nogometaši NK Pitomače imali su dugu stanku sve do 1.srpnja kada su se ponovno okupili u klupskim prostorijama uoči priprema za novu sezonu u 4.HNL.

Trener Goran Bosilovski bio je na prvom okupljanju zajedno sa igračima, predsjednikom kluba Denisom Nemčevićem, članovima uprave Tihomirom Živkom, Danijelom Đakićem a sastanku je prisustvovao i tajnik kluba Darko Tkalčec.

Pripreme su zamišljene kao mnogo rada bez lopte i trkačkih dionica uparenih s nekoliko pripremnih utakmica od kojih je prva odigrana u Bušetini kod ekipe Graničara.

No, svi su zapravo čekali početak kolovoza i prve službene utakmice a prije samog početka ligaškog dijela natjecanja na redu je bila prva prepreka u 1/4 finala Županijskog Kupa. Prepreka je za igrače Pitomače bila nažalost i previsoka, unatoč dobroj igri i stvaranju mnoštva prigoda domaća ekipa Bratstvo iz Gornjeg Bazja slavila je sa 2:1 i prošla u sljedeću fazu natjecanja. Pitomača se prije početka kup natjecanja nije zadovoljavala mrvicama, najave su išle čak prema finalu Kupa no malo nepreciznosti u završnici i sportske sreće zaustavilo ih je na putu prema polufinalu.

Sad je pred igračima i stručnom stožeru da se završno spreme za novu sezonu i tamo prikažu igru kakva se od njih očekuje. Uz pripreme igrača priprema se i teren,tribine te klupske prostorije za proslavu 100 godišnjice kluba sljedeće sezone. Krenulo se tijekom ljeta u rekonstrukciju tribina i terena na Gmanju a osim obnovljene tribine postavljen je i krov koji će gledateljima ponuditi dodatni komfor u nadolazećim susretima. Također je sve spremno i za novi semafor koji se očekuje prije početka natjecanja u 4.HNL.