Najbolji junior Hajduka prošle sezone karijeru nastavlja u Dinamu

Kao što je i najavljivano ovih dana Marko Brkljača svoju karijeru nastavlja u Dinamu. Talentirani veznjak koji je sredinom mjeseca navršio 17 godina koji je bio nositelj igre juniora Hajduka i samim time je proglašen najboljim igračem u prošloj juniorskoj sezoni nakon isteka ugovora sa Hajdukom odlučio se za Dinamo.

Marko je rođen 2004. godine u Zadru, a karijeru je kao dijete započeo u klubu NK Velebit Benkovac. Brkljača je kontinuirano i član mlađih uzrasta reprezentacije Hrvatske u kojima se već susreo s nekim od novih (mladih) suigrača iz Dinama.

Kako ističu na službenim stranicama kluba iz Maksimira, u tradicionalnom izboru cijenjenog britanskog medija ”The Guardian” naziva ”Next generation” Marko je 2021. godine uvršten na listu TOP 60 mladih talenata u svjetskom nogometu. Njegova igračka vrlina svakako je to što je, uz svoj talent, svestrani igrač u veznom redu i pokriva više pozicija, uz preciznu ljevicu i odlično snalaženje u duelima. Svojim igrama i potezima već je ranije oduševljavao sve ljubitelje nogometa, ali i stručnjake iz domaćeg i svjetskog nogometa.

– Prvi dojmovi su odlični, jako sam sretan i zadovoljan zbog dolaska u Dinamo. Sad je sve na meni, trebam se dokazati u nogometnom smislu. Želja mi je izboriti svoje mjesto, nametnuti se i pokazati što znam i zašto sam došao. Volio bih u budućnosti zaigrati u HNL-u i Europi. Dinamo ima veliku kvalitetu, mislim da će sve biti kako treba u novoj sezoni, pod time mislim da će klub biti prvak Hrvatske ponovno i da će biti uspješan u europskim natjecanjima. Veselim se svemu što je ispred mene. Siguran sam da mogu napredovati i dati Dinamu svoj doprinos. Htio bih ovom prilikom zahvaliti Hajduku na svom nogometnom znanju i iskustvu koje sam tamo stekao posljednjih godina – izjavio je Marko po dolasku u zagrebački klub za službene stranice kluba.