Najbolji igrač indijskog prvenstva potpisao za Šibenik

FOTO: INSTAGRAM SANDESH JHINGAN

Najbolji igrač indijskog prvenstva prošle sezone, 28-godišnji branič Sandeshu Jhinganu je potpisao za Šibenik. Ovaj indijski reprezentativac je kako se piše stigao na preporuku Igora Štimca. Jhingan je član ATK-a iz Mohun Bagana, a za reprezentaciju je odigrao 40 utakmica i zabio četiri gola.

– Sve smo dogovorili sa Šibenikom. Sad mi je cilj što prije ga odvesti u Šibenik. Sandesh je imao četiri ponude iz Hrvatske, Austrije i Grčke, ali odlučili smo se za onu iz Hrvatske. Ipak je to zemlja viceprvaka svijeta i liga koja raste iz godine u godinu – rekao je Anuj Kichlu za Times Of India.

Sandesh je imao ugovor s ATK-om, ali i klauzulu prema kojoj ga može raskinuti ako dobije ponudu iz Europe. Prošlu sezonu je proglašen najboljim igračem indijskog prvenstva, kako smo već spomenuli, a sezonu prije je propustio zbog loma križnih ligamenata. U Indiji je velika zvijezda, a na Instagramu ga prati više od 300.000 followera.

No ni to nije kraj pojačanjima, uskoro bi u Šibenik trebao stići i 19-godišnji Haićanin Christofer Attys koji je trenutno član milanskog Intera, ali je prošlu sezonu proveo u U-19 momčadi SPAL-a.