NAJAVA SEZONE: NK Solin

Solin svoju petu uzastopnu, a ukupno dvadeset i osmu drugoligašku sezonu (samo dva puta nisu bili), otvara u petak 14.08. u Zaprešiću protiv bivšeg prvoligaša Intera. Prošlu sezonu su bili pri dnu 2.HNL, no prekid prvenstva zbog pandemije i kasnije proširenje lige ih je spasio od borbe za ostanak.

Kao i prošlih sezona i ove im je cilj izboriti ostanak u 2.HNL što ranije, a za to su se pripremili novim kadrovskim rješenjima. Najveće pojačanje je bivši reprezentativac BIH Ivan Sesar koji će doprinijeti svojim iskustvom koje je između ostalog skupljao i u inozemstvu (Turska, Slovačka i Rumunjska). Osim njega između ostalih još su došli Zeljković (Vodice), Pekić (Uskok Klis), Stanić (Zrinjski Mostar), Durdov (Osijek B), Laušić (Slaven Belupo), Relota i Kušeta (Hajduk B). Ne zaboravimo spomenuti ni mladog reprezentativca Vulikića (dobio poziv, ali okupljanje reprezentacije se nije održalo zbog pandemije) koji je uz Veljaču najveća mlada nada Solinjana.

S obzirom na veliku pauzu odigrali su više pripremnih susreta (3. mjesto na turnirima u Zmijavcima i Vranjicu), te su se po treći put zaredom plasirali u finale Županjskog kupa. U finalu ih čeka GOŠK KG ili Croatija iz Zmijavaca i s pravom se nadaju da će prvi put nakon 2016. godine ponovno igrati nacionalni kup. Do finala su posljednjih mjesec dana redom padali: Jadran Tučepi (2-0), Mračaj Runovići (5-0) i Uskok Klis (5-0).

Solinu želimo da ostane drugoligaš te da sljedeće sezone gledamo kvalitetan nogomet uz Jadro.