NAJAVA SEZONE: NK Junak Sinj

NK Junak iz Sinja se nakon sedam godina vraća se u drugoligaško društvo. Dvije godine zaredom osvojio je naslove jesenskog prvaka i prvaka 3.HNL Jug te se nakon kvalifikacijske utakmice protiv Marsonije s ukupnih 3-0 sasvim zasluženo vratio u drugi rang hrvatskog nogometa. Vrijedi istaknuti kako Junak u službenoj utakmici na domaćem terenu nije poražen oko 870 dana što je izniman uspjeh, a nadaju se da će tako biti i 16.8. kada otvaraju prvenstvo protiv Dubrave.

Dobri rezultati su ponajprije zasluga igrača i struke, te su sukladno tome odlučili zadržati kostur momčadi istim. Od pojačanja bilježe povratke Roberta Jandreka (nekadašnjeg igrača Hajduka) i Petra Bašića-Šiške, te dolazak Hrvoja Rončevića, ali postoji mogućnost da će još pojačati svoj kadar. Junak je imao samo jedan odlazak, Ivo Boban je postao igrač Uranije iz Baške Vode. Trenerski kadar je ostao isti jer je uprava Stipi Grčiću i pomoćnom treneru Dariju Sabliću iskazala punu podršku.

Iz gore navedenih rezultata sasvim je jasno kako Junak u Drugu ligu ulazi zasluženo i pripremljeno. Riječ je o uigranoj ekipi koja već duže vrijeme igra zajedno te je svjesna svojih vrlina, ali i mana. Što se tiče samih očekivanja, cilj je, naravno, ostati drugoligaš i u narednoj sezoni.

Pripremni period nije najbolje počeo za Sinjane jer im je jedan igrač bio zaražen korona virusom te je posljedično još osam igrača završilo u samoizolaciji. Dobra je vijest da ni jedan od izoliranih igrača nije pozitivan na korona virus. Zbog tih nepredviđenih događanja koja su ih zadesila pred sam početak prvenstva, ostali su bez završne pripreme za prvenstvo koju će sada morati odraditi u ovih nekoliko dana koliko je ostalo do prve utakmice.

Ekipa CroNogometa želi Junaku puno sreće u 2.HNL i nadamo se da će i treću sezonu zaredom pogoditi ‘u sridu’.