NAJAVA SEZONE: NK Croatia Zmijavci

Prošla sezona koja je prekinuta zbog pandemije bila je daleko najbolja u povijesti kluba iz Zmijavaca. Završili su na visokom drugom mjestu 2.HNL te su imali priliku igrati kvalifikacije za 1.HNL, no uprava kluba je bila razumna i odlučila da bi to bio prevelik zalogaj za njih. S obzirom da to da ovaj klub dolazi iz mjesto od tek nešto više od 2000 stanovnika, ulazak među dvanaest najboljih klubova u državi je nevjerojatan uspjeh.

Unatoč dobrim rezultatima u klubu je bilo prometno. Umjesto Režića na trenersko mjesto su doveli Glavaša koji je već radio u Hajduku, bio je član stožera mlade reprezentacije hrvatske, ali ima i inozemnog iskustva (Mađarska i Indija). U igračkom kadru nova lica su Vukoja (Neretvanac), Skaramuca (GOŠK Dubrovnik), Buble (Hajduk), Fadić (Međimurje), Milinović i igrač s prvoligaškim iskustvom Mate Šuto (obojica iz Lokomotive). Od odlazaka svakako najbolniji je bio prelazak najboljeg prošlosezonskog strijelca i igrača 2.HNL Šabića u Varaždin. Osim njega istaknimo odlazak vratara Vugdelije (Hrvace), svima dobro poznatog veterana HNL travnjaka Josipa Serdarušića (Posušje), dok je Bauk na probi u Slaven Belupu.

S obzirom na dužu pauzu više od mjesec dana se pripremaju za novu sezonu, a odigrali su i više prijateljskih utakmica. Trebamo navesti da su osvojili turnir Marijan Šuto Mrma kojeg svake godine organiziraju na svom stadionu, u finalu su bili bolji od Dugopolja. Još uvijek su u igri za osvajanje Županijskog kupa gdje su došli do polufinala u kojem igraju protiv GOŠK-a iz Kaštel Gomilice. Poznato je da ih u finalu čeka Solin, a osvajanje tog natjecanja bi ih uveli u nacionalni kup. Sezonu 2. HNL otvaraju već sutra 14.08. protiv Hrvatskog Dragovoljca u gostima.

CroNogomet želi Croatiji da barem ponovi prošlu sezonu i da se nastavi tradicija drugoligaškog nogometa u Imotskoj krajini.