Najava početka 2.HNL: PREDSTAVLJAMO NK SOLIN

FOTO: NK SOLIN

Momčad sa stadiona pokraj Jadra zasigurno je jedna od onih koja će ove sezone voditi žestoku borbu za ostanak u Drugoj HNL. Uoči početka nove sezone koja kreće ovoga vikenda razgovarali smo s trenerom Solina Ivanom Matićem.

– Ne mogu biti zadovoljan sa prvim dijelom priprema, no u zadnja dva tjedna momci su radili dobro, osvojeni su turniri u Zmijavcima i Vranjicu, te se svi nadaju dobrom ulasku u sezonu – rekao nam je na početku razgovora

Prvenstvo otvaraju protiv Kustošije u Zagrebu.

– Vjerujem da ćemo potvrditi dobar rad momčadi u završnici priprema, vjerujemo u pozitivan rezultat – govori nam.

Kao najbitnije Karike u momčadi ističe povratnike u Solin, stopera Tonija Taraša i napadača Ivana Durdova.

– Sva ostala pojačanja su se vrlo dobro uklopila. Mišljenja sam kako će opravdati sva očekivanja i donijeti određenu širinu kadra, odnosno kvalitetu – nastavlja Matić.

Nadaju se da će iz utakmice u utakmicu imati što bolji rezultat te da će im to donijeti puno mirniju sezonu nego prošle godine. Matiću će najviše nedostajati Mario Veljača, koji je preselio u novog prvoligaša Hrvatski Dragovoljac te Nicolas Llanos, koji je pojačao redove Širokog Brijega. No, u klubu se nadaju kako su im doveli dostojne zamjene i da će kroz sezonu uspjeti promovirati i kojeg mladog juniora.

– Želim da mi momčad zna igrati na rezultat, te da protiv konkurenata budemo u stanju uzeti što više bodova – za kraj nam govori Matić.

DOŠLI:

Luka Matić (Gošk Dubrovnik),Toni Taraš (Gošk Dubrovnik),Matej Jukić (Croatia),Kristijan Jurić (Dubrava Tim Kabel),Ivan Durdov (Rudeš),Tomislav Dadić (Dugopolje),Luka Mamić (Hajduk II)

Dolasci u NK Solin

OTIŠLI:

Romario Matova (Gošk Gabela), Valentino Vujinović (Široki Brijeg), Nicholas Llanos (Široki Brijeg), Tobias Dosanti (Newell’s old Boys), Mario Veljača (Hrvatski Dragovoljac), Stipe Vulikić (Hrvatski Dragovoljac), Flavio, Bruno Šutalo (Župa Dubrovačka), Antonio Repić, Antonio Blažević (posudba HNK Sloga Mravince).

Pripremne utakmice:

Dugopolje – Solin 0:0

Solin – Croatia Zmijavci 0:1

Solin – Split 0:1

27.memorijalni turnir “Marijan Šuto – Mrma”

Neretvanac – Solin 0:2

Solin – Dugopolje 4:1

19. Memorijalni turnir prof.Slaven Jurić.

Solin – Sloga Mravnice 0:0 (prolaz nakon jedanaesteraca, polufinale)

Solin – Zagora 3:0 (Finale)