Najava početka 2.HNL: PREDSTAVLJAMO NK RUDEŠ

Nogometaši Rudeša do pretposljednjeg kola prošle sezone su živjeli u nadi da mogu doći do prve HNL, ali na kraju poraz od Dragovoljca doma ih je dokrajčio. Imali su još jednu lijepu priliku, ali novi kiks na domaćem terenu protiv Junaka i to je bio kraj nadanjima te je Hrvatski Dragovoljac prvi presjekao vrpcu. No, nisu bili žalosni u Rudešu, početak sezone bio je užasan, ali onda je Mario Carević doveo ekipu do vrha, zatim je nakon njega klupu preuzeo Šušnić, ali nedovoljno za prvo mjesto.

Iako je Šušnić ove sezone započeo pripreme došlo je do razlaza između njega i kluba, bar kad je trenersko mjesto u pitanju teje klupu preuzeo Ivica Landeka. Trener je to koji je vodio susjednu Kustošiju, a sad je sjeo na klupu Rudeša te nas je zanimalo kako je zadovoljan s viđenim.

– Kao što i sami znate došli smo 20-tak dana prije početka prvenstva te je bio izazov sve posložiti u tako kratkom periodu, ali mišljenja sam kako ćemo imati dobru momčad – za početak govori Landeka.

NAVIJAČI NK RUDEŠ

Treneri se, i mi s njima, ponavljamo poput papagaja. Svake godine odlazi jako puno igrača i teško je u takvim uvjetima raditi, a ni Landeka nije izuzetak. Dapače, njemu su dva dana prije početka prvenstva otišla dva možda i najbitnija igrača, Abdurahimi i Marko Ćosić.

– Naravno kako je uvijek teško kada odlaze dobri igrači, ali nećemo kukati jer vjerujem da imamo dobre igrače koji će znati odgovoriti zahtjevima. U odnosu na prošlu godinu otišlo je šest-sedam standardnih igrača, ali što je tu je – dodaje Landeka.

Zanimalo nas je koji su ciljevi kluba u ovoj sezoni jer velika većina nogometnih stručnjaka stavlja Rudeš kao jednog od favorita prvenstva.

– Naši ciljevi su uvijek najviši, a što je to u konačnici vidjet ćemo kroz naredni period. Uprava kluba na čelu sa predsjednikom Klarićem i direktorom Čondrićem unose puno energije i budite uvjereni kako ćemo mi na terenu dati maksimum na svakoj utakmici. Nećemo ništa unaprijed govoriti, ići ćemo iz utakmice u utakmicu, a trenutno razmišljamo samo o Dubravi – rekao nam je.

A tko je favorit po treneru Rudeša?

– Liga je dosta izjednačena tako da je teško reći tko je favorit. Puno je uloženo u momčad Sesveta, Cibalije… Varaždin je ostao gotovo kompletnom sastavu u odnosu na prvoligašku sezonu. Tu su još Kustošija, BSK, Opatija, Orijent.

Poruka za navijače?

– Dođite i podržite novu momčad Rudeša, jedno je sigurno, dat ćemo sve od sebe na terenu. Mi smo totalno drugačiji od drugih – za kraj će Landeka.

DOŠLI:

Mario Mustapić (Dubrava), Dominik Pavlek (Trnje), Antonio Boršić (Dubrava), Filip Borovac (Dinamo), Paolo Matteoni (Kustošija), Adrian Zenko (Sesvete), Luka Liklin i Tomislav Srbljinović (oba posudba Slaven Belupo), Aleksa Latković (Osijek), Kamga Landry (Mladost Ždralovi), Karlo Igor Majić (Sesvete), Edin Šehić (ND Gorica, Slovenija), Ivan Stjepanović i Martin Sekulić (oba Hrvatski dragovoljac)

Dolasci u NK Rudeš

OTIŠLI:

Mateo Andačić, Matija Bruči, Bojan Burmuđija, Moran Čerkez, Domagoj Muić, Dejan Čabraja, Tomislav Knežević, Mario Jelavić, Krešimir Kelez, Mato Grgić, Damir Žutić, Toni Kolega, Vice Baždarić, Jan Raužan, Ivan Durdov, Daniel Darius Jalinous, Dominik Darius Jalinous, Antonio Stupar, Luka Kekez, Besart Abudarihimi, Marko Ćosić

Pripremne utakmice:

Sesvete – Rudeš 0:5

Kustošija – Rudeš 1:4

Trnje – Rudeš 0:1

Lukavec – Rudeš 0:4

Rudeš – Kurilovec 2:0

Rudeš – Lučko 3:1