Najava početka 2.HNL: PREDSTAVLJAMO NK OSIJEK II

FOTO: NK OSIJEK

Osijek II će isto kao i Dinamo II na kraju ove sezone napustiti drugoligaško društvo bez obzira na konačni plasman, pa je tako i logična odluka kluba da se u ovoj sezoni prilika da mlađim igračima.

– Pomladili smo momčad , uglavnom će igrati igrači 2000, 2001, 2002, 2003 i 2004 godište. Cilj je promovirati što više igrača koji bi u budućnosti mogli konkurirati za prvu momčad NK Osijeka. Nemamo imperativ rezultata, nego razvoj igrača. – poručili su nam iz kluba pred start sezone.

U novoj sezoni će kapetan momčadi biti Miro Bakula, perspektivni branič koji ima svega 19 godina, međutim u petak na otvaranju sezone ga neće biti zbog odrađivanja kartona.

– Neizmjerno mi je zadovoljstvo što sam dobio, kao rođeni Zagrepčanin, kapetansku vrpcu. Vjerujem da ću opravdati očekivanja trenera i svih ljudi u Klubu. Jako smo mlada ekipa, ne ulazimo kao neki favoriti, ali u ovih pet tjedan priprema sam shvatio da smo prava momčad. Odlično smo radili, atmosfera je isto takva, svi su željni dokazivanja i mogu obećati da će ova sezona biti prava. – izjavio je Bakula.

Baš kao i mnogi drugi HNL klubovi i Osijek II je dio priprema odradio u Sv. Martinu na Muri, gdje su i odigrane neke pripremne utakmice. Pregled svih pripremnih susreta vam donosimo u nastavku:

Osijek II – BSK 1:0
Osijek II – Polet 1:1
Osijek II – Dinamo II 2:2
Osijek II – Cibalia 2:2
BSK – Osijek II 1:1
Belišće – Osijek II 0:2
Osijek II – Puskas Akademija II 0:0

– Kada pričamo o razvoju igrača, onda govorimo i o pobjedničkom duhu koju uvijek treba biti prisutan. Rezultat nije primaran, međutim, Osijek je apsolutno klub kojega ne zanima prosjek, tako da oni od malena, od najmlađih kategorija trebaju tako razmišljati. Isto tako je i u B momčadi. – ispričao je trener Tomislav Radotić.

Dolasci u NK Osijek II

DOŠLI:

Pavle Bonić (Zrinjski Mostar, BiH), Domagoj Jerbić (Dinamo), Karlo Krijan (Marsonia), Nail Omerović (Sloboda Tuzla, BiH), Vinko Raspudić (Dugopolje).

OTIŠLI:

Domagoj Babin (Hr. dragovoljac), Aleksa Latković (Rudeš), Martin Sekulić (Hr. dragovoljac), Mohamed Cherif, Filip Mekić (Varaždin), Adam Benić (Šibenik), Tin Janušić (Gorica), Filip Kovačević (Cibalia), Mile Todorov (Radnik), Patrick Almeida, Tomas de Oliveira, Giovanni Jerolimov (Kustošija).

U petak 13.8. Osijek II otvara novu sezonu 2.HNL na gostovanju u Sesvetama. Utakmica je po rasporedu u 17:30 h.