Najava početka 2.HNL: PREDSTAVLJAMO NK DUGOPOLJE

FOTO: NK DUGOPOLJE

Dugopolje je već nekoliko sezona snažan i stabilan drugoligaš. Prošle sezone bili su nadomak ulaska u najviši rang našeg nogometa. Uoči početka nove sezone porazgovarali smo sa trenerom Harijem Vukasom, koji je vrlo zadovoljan sa odrađenim pripremama i stanjem u momčadi. Odigrali su šest pripremnih utakmica, među kojima je fokus bio na dvije utakmice županijskog kupa, gdje su vitezovi pobjedom protiv Trogira na jedanaesterce ušli u finale te ih između prvog i drugog prvenstvenog kola čeka finalna utakmica. Spremni dočekuju sezonu žele i dalje ostati stabilni pri vrhu. Što se nekih viših ciljeva tiče Vukas ističe kako se zasada ne razmišlja ozbiljnije o tome, no ako na polusezoni situacija bude dobra svašta je moguće.

– Konkurencija je vrlo jaka. Ove sezone ispada čak pet klubova Liga je vrlo teška sa puno gostovanja i treba respektirati svakoga. Od novih pojačanja najviše očekujemo od Josipa Maganjića, bivše Hajdukove mlade nade, koji je iz Hajduka preselio u Fiorentinu, te je preko Istre i Širokog Brijega stigao na stadion Hrvatskih vitezova. Iz Hajduka su još posuđeni Bekavac i Jenjić. Ostalo su sve dobri mladi igrači željni afirmacije – rekao nam je Hari Vukas.

DOŠLI:

Josip Maganjić (Široki Brijeg, BiH), Ante Kuliš (OSK Otok), Roko Kurtović (Uskok Klis), Ivan Rodić (RNK Split), Luka Kekez (Dinamo), Vilim Posinković (Lalitpur City, Nepal), Ante Bekavac i Bruno Jenjić (oba posudba Hajduk)

Dolasci u Dugopolje

OTIŠLI:

Arijan Brković (istek posudbe Slaven Belupo), Michele Šego, Mark Bushaj, Leon Kreković, Marin Vujčić (svi istek posudbe Hajduk), Tomislav Dadić (Solin), Dario Krišto (HŠK Posušje), Josip Bartulić (Zmaj Makarska)

Pripremne utakmice:

Dugopolje – Solin 0:0

Hrvace – Dugopolje 0:3

Turnir Marijan Šuto-Mrma:

Croatia Zmijavci – Dugopolje 0:3

Solin – Dugopolje 4:1

Kup NSŽSD

Dugopolje – Sloga Mravnice 2:1

Trogir 1912 – Dugopolje 1:1 (prolaz Dugopolja nakon jedanaesteraca)

Trener Vukas nada se kako će dobar i vrijedan rad na pripremama uspjeti što bolje kapitalizirati. Za kraj je istakao kako su još neka pojačanja vrlo izvjesna, no još ništa nije službeno.