Najava početka 2.HNL: PREDSTAVLJAMO NK DUBRAVA TIM KABEL

Dubrava Tim Kabel u novu sezonu kreće bez trenera. Suradnja sa Danijelom Pranjićem nije dugo potrajala, tek nešto više od mjesec dana. Porazgovarali smo sa sportskim direktorom Darkom Šantekom o novo nastaloj situaciji.

Kakva je atmosfera među igračima nakon svi turbulencija pred start prvenstva?

– Atmosfera je ok, dečki su prihvatili novo nastalu situaciju, radi se po planu. Treneri iz omladinskih pogona su uskočili u tu ulogu i mislim da tu ne bi trebalo biti problema pred sutrašnju utakmicu.

Novi trener? Vidite li sebe opet u toj ulozi možda i tko će sutra voditi momčad?

– Neće biti licenciranog trenera sutra, zatražili smo to od HNS-a da nam izađu u susret zbog situacije u kojoj smo se našli, možda ću ja biti nešto bliže klupi da se tako izrazim, ali zasad još nemamo novo trenersko lice na klupi. Predsjednik kluba je u pregovorima sa nekoliko trenera, ne bi bilo fer prema drugima možda sada da otkrivamo imena, ali uskoro bi se trebalo znati više. Ja da sam imao ambicije da budem trener prve momčadi onda bi se te uloge primio od početka sezone, ovako imam jednu sasvim drugu rolu i zasad se ne mislim upuštati u trenerski posao.

Očekivanja sutra protiv Rudeša? Igrate u Sigetu, hoće li to biti minus…

– Bez obzira na sve što se dešavalo proteklih dana mi planiramo pobjedom otvoriti prvenstvo i tu nema dileme. Siget ne smatramo minusom, prošli smo sve zagrebačke terene i tu neće biti problema, a s obzirom da već duže vrijeme ne igramo na svom terenu mi smo praktički svaku utakmicu gosti i na to smo navikli. Teren je najveći pokazatelj, suđenje će biti korektno kao i uvijek i onda kada ste pravi i u pravoj formi nije bitno di igrate.

Momčad je odradila dobar pripremni period, odigrano je sedam utakmica, a u sklopu tih sedam i dvije na 30. Memorijalnom turniru ‘Zvonko Mikolčević’ u Ruščici. Nakon pobjede 1:0 protiv Vukovara u polufinalu, Cibalia je bila bolja nakon boljeg izvođenja udaraca s 11-metara sa 4:3 (0:0) u finalu. U generalnoj probi protiv Opatije i zadnjoj utakmici koju je na klupi vodio Pranjić Dubrava je slavila sa uvjerljivih 3:0.

Pregled svih pripremnih utakmica donosimo u nastavku.
Dubrava Tim Kabel – Varaždin 0:4 (Sv. Martin na Muri)
Dinamo II – Dubrava Tim Kabel 2:1
Dubrava Tim Kabel – Vukovar 1:0 (polufinale turnira u Ruščici)
Cibalia – Dubrava Tim Kabel 0:0 (4:3 nakon 11-metara) (finale turnira u Ruščici)
Kustošija – Dubrava Tim Kabel 1:0
Dubrava Tim Kabel – Zagorec 5:2
Dubrava Tim Kabel – Opatija 3:0

Što se rostera tiče, puno igrača je prošlo kroz klub u pripremnom dijelu. No prvo ćemo istaknuti par stožernih igrača koji su napustili klub. Kristijan Jurić je otišao u Solin, Matija Fintić u Sesvete, Marin Mudražija u novog drugoligaša Jarun, Mario Mustapić i Antonio Boršić u Rudeš, te Tin Džaferović u Ravnice.
U Dubravu su stigli: Nikola Ilinčić (Vuteks Sloga), Patrik Braun (Dinamo), Džemal Ibishi (Lokomotiva), Filip Vajdovčić (Lučko), Marko Veriga (Vrapče), Martin Musolin (Omonia Psevda), Dino Kapitanović (Dinamo posudba), Ivor Ljubanović (Kustošija), Petar Periško, Domagoj Ninčević (Papuk Orahovica), Dominik Kiš (AB Taarnby), Jae-Hyuk Lee (Opatija), Matej Vragolović (Jarun), Saša Domić (Krško), Karlo Prpić Bosanac (Osijek), Nikola Turanjanin (Slaven Belupo posudba).

Dolasci u NK Dubravu