Najava početka 2.HNL: PREDSTAVLJAMO NK CROATIA ZMIJAVCI

S nešto više od 2000 stanovnika, točnije 2048 (prema popisu iz 2011. godine) Croatia je klub koji dolazi iz najmanjeg mjesta, a natječe se u 2.HNL. Jasno je da se klub naslanja na Imotski, ali samo mjesto Zmijavci ipak su najmanje mjesto u 2.HNL. Unatoč tome riječ je o stabilnom drugoligašu i drugoligašu čiji stadion je jedan od najsposjećenijih u drugom razredu domaćeg nogometa.

I ove godine u Zmijavcima se stvara lijepa nogometna priča, a na klupu je došao i Jure Srzić koji je prošle godine vodio Dugopolje i to dosta uspješno. Stoga smo porazgovarali s trenerom Srzićem koji je dosta mlad, naime, rođen je 1984. godine.

– Zadovoljan sam odrađenim do sad. Igrači su ispunili sve zadatke koji su postavljeni pred njih i svi nekako jedva čekamo da dođe petak i da naša ovogodišnja priča krene. Igramo protiv Intera koji je dosta mijenjao, ali prva je utakmica sezone i nikad se ne zna što vas čeka, ali mi smo spremni – govori nam Srzić.

Igrački kadar je izmjenjan i kod Croatije, ali nekih velikih odlazaka nije bilo.

– Zadržali smo taj kostur ekipe i to je jako bitno. Bilo je odlazaka, ali vjerujem da smo doveli jako kvalitetne igrače i u odnosu na prošlu sezonu ne očekujem prevelike amplitude – rekao nam je trener Croatije.

Iz sezone u sezonu se vidi da je Croatija ozbiljan i stabilan klub. Igrači rado odlaze u Imotsku krajnu, a nas je zanimalo koje su ambicije kluba, ali i samog trenera.

– Naš cilj je da budemo u prvih 12 što znači da ostajemo u ligi. O nekim višim ciljevima nismo razgovarali. Postoje neki planovi što se kluba tiče, ali nije moje da pričam o tome. Što se mojih ambicija tiče, ja sam trenutno fokusiran samo na Croatiju i to je to. Moje ambicije vezane su uz klub .

A koga on vidi kao favorite ovogodišnjeg izdanja lige?

– Smatram da su to Varaždin, Cibalija, Rudeš i Sesvete. Te četiri ekipe se ozbiljno pojačavaju i među njima treba možda tražiti putnika u 1.HNL. Naravno, moguća su iznenađenja, ali realnost je da će netko od ova četiri kluba u 1.HNL – za kraj će trener Zmijavaca.

DOŠLI:

Petar Mikulić, Domagoj Marušić, Fran Kožarić, Ivan Dujmović, Mark Bushaj, Petar Bašić-Šiško, Marino Bulat

OTIŠLI:

Marin Topić golman, Ante Vrljičak, Luka Džaja, Marin Mamut, Hamza Mesanović, Luka Buble, Tomislav Soldić, Bruno Karoglan, Luka Begić, Matej Jukić

Igrači koji su ovo ljeto došli u Croatiju