Najava početka 2.HNL: PREDSTAVLJAMO INTER ZAPREŠIĆ

Prošlogodišnja 2.HNL je kao uostalom i sve lige svijeta bila isprekidana koronom, a stadioni su zjapili prazni, ali ljudi su našli način, pa su tamo gdje su mogli stali iza ograde i gledali drugoligaški nogomet. Kao što znamo, najbolji je prošle godine bio Dragovoljac dok su Junak i Međimurje ispali, a Hajduk 2 prestao s postojanjem.

No, novi drugoligaš je Jarun, ali i Varaždin. Jedni su slavili ulazak u 2.HNL nakon što su u playoffu svladali Mladost Ždralove i Belišće, a drugi tugovali što više ne stanuju u 1.HNL. No tako je kako je, a mi vam predstavljamo klubove koji će ove godine nastupiti u 2.HNL

INTER ZAPREŠIĆ

Div iz predgrađa prošle je godine imao ambicije za ući u 1.HNL, odnosno, za ekspresni povratak u najjače društvo, no na kraju su spašavali i drugoligaški status. U tome su uspjeli ponajviše zahvaljujući Iliji Lončareviću koji je preuzeo klupu Žutih i uspio mobilizirati momčad i ostaviti Inter u 2. ligi. No, Lončarević je na kraju sezone rekao da je dosta i Inter je morao posegnuti za drugim trenerom, a izbor je pao na Mirka Labrovića.

On je došao u momčad koja mu je potpuno nova, ali i sam Labrović spominje kako je fond igrača koji će nastupiti za Inter mogao biti i veći.

– Prije svega, nije bilo puno ozljeda pa sam zadovoljan, ali fond igrača mogao je, možda čak i morao biti veći. Puno je novih igrača, ali su jako mladi. Pripreme su bile varljive, bilo je svakakvih rezultata pa ni sam ne znam što očekivati. Teško je napraviti presjek i reći za što smo spremni – za početak nam govori Labrović.

Na njegovu žalost roster se popunjavao kako su tekle pripreme i to je uvijek teško za trenere.

– Rješavale su se stvari u hodu, a ono što sam zatekao je jako puno mladih igrača i mi ćemo u svaku utakmicu krenuti s 5-6 igrača koji su zaštićeno godište. Radi se o jako mladoj ekipi i to je ono što me zabrinjava jer ne znamo kako će reagirati u jednoj čvrstoj ligi kakva je 2.HNL – nastavlja trener Intera.

NIKOLA RAK VOĐA NA TERENU

Bilo je dolazaka i odlazaka, ali jedno ime posebno se ističe u rubrici ”Dolasci”, a to je Nikola Rak, prekaljeni prvoligaški igrač.

– On nam je najbolji igrač i od njega očekujem da bude i vođa na terenu, ali i učitelj mladima. Tu je i Mazalović, a ostalu su većinom golobradi mladići – o igračkom kadru govori nam Labrović.

Zanimalo nas je i tko je za njega favorit. Rošada je bilo u svim ekipama, neke su izgubile na svojoj moći, neke su se poboljšale.

– Varaždin je prvi favorit, a Sesvete su ekipa koja se izuzetno pojačala, a i istaknuli su borbu za vrh. Cibaliju nisam gledao, ali imaju dobar kadar, a svakako treba računati i na neko iznenađenje – govori nam.

Za kraj, što očekujete od svoje momčad?

– Očekujem da igramo dobar, napadački, nogomet. Ako je vjerovati prijateljskim utakmicama to bi tako trebalo biti. Druga stvar koju želim je mirna plovidba ligom i siguran ostanak. Imamo težak raspored na početku (Croatia Zmijavci kod kuće, Opatija u gostima, Varaždin kod kuće) i to bi nam moglo i reći kakva smo ekipa i na što smo spremni – za kraj će trener Intera.

DOŠLI:

Jelenić, Vukasović, Pejić (Dinamo II), Banovec (Ponikve), Muratović (Hajduk II), Marasović, Marcijuš
(Međimurje), Bogdanović, Dumančić, Soldo

OTIŠLI:

Šroler, Marijanović (Gorica), Vranjković, Dajčer, Dobrić, Zdunić, Soldo, Goričan (Lokomotiva), Abramović, Ljuboja (Maksimir), Barić, Pleizer

Dolasci u Inter Zaprešić