Najava početka 2.HNL: PREDSTAVLJAMO GNK DINAMO II

U Dinamu II prošle sezone puno toga nije bilo dobro posloženo od samog starta, bilo je problema sa igračkim kadrom, jer oni igrači koji su se iz prve momčadi trebali spuštati u drugu, napustili su klub i sve se svelo na Dinamovu mladost, tek povremeno pojačanu za Burtona i Franjića. Na klupi je startao Goce Sedloski, no od početka se vidjelo da to neće dugo potrajati jer jednostavno nije bilo kemije između njega i igrača. Naslijedio ga je Ivan Prelec koji je trebao izvući momčad sa dna ljestvice, no niti njemu to nije pošlo za rukom, pa je pred kraj prvenstva na klupu postavljen Igor Cvitanović da spasi stvar. Uz njega na klupi je Dinamo II proigrao i do kraja prvenstva upisao nekoliko bitnih pobjeda u borbi za ostanak i na taj način sačuvao status drugoligaša, barem na još jednu sezonu, jer nakon ove Dinamo II definitivno napušta 2.HNL. Hoće li Dinamo raspustiti svoju drugu momčad kao Hajduk ili će se natjecati u jedinstvenoj trećoj ligi, saznat ćemo tokom sezone, no u ovoj posljednjoj na klupi će i dalje biti Igor Cvitanović koji je pokazao kako zna s mladim nadama Modrih, a što se momčadi tiče puno je promjena baš kao i svake sezone.

Jedan dio priprema odrađen je u Sv. Martinu na Muri, a odigrano je ukupno sedam prijateljskih utakmica. Upisane su četiri pobjede, jedan remi i dva poraza. Momčad je uglavnom sastavljena od mlađih igrača koji bi trebali nositi Dinamo II u novoj sezoni, ali vidjeli smo i neka stara poznata lica sa seniorskim pedigreom poput Ive Pinta, Marina Leovca, Sandra Kulenovića, Sadegha Moharrami i Ivana Nevistić. Tko će od njih zaista igrati tokom sezone, tek ćemo vidjeti s obzirom da su neki od spomenutih na izlaznim vratima kluba, a neki bi se trebali vratiti obvezama u prvoj ekipi.

Pregled igrača koji su došli i onih koji su napustili klub donosimo u nastavku:

Došli: Ivan Laća, Adrian Pena Marinkovic, svi ostali koji prošle godine nisu bili sa nama su stigli iz mlađih kategorija Dinama.

Otišli: Edin Julardžija (posudba u Šibenik), Niko Janković (posudba u Goricu), Damjan Daničić (posudba u Istru), Luka Jelenić (Inter Z), Ilan Pejić (Inter Z), Bernard Karrica (Rijeka), Tin Hrvoj (Hvrtaski Dragovoljac), Patrik Mijić (Sesvete), Dino Kapitanović (Dubrava), Mate Crnčević (Željezničar), Justin de Haas (Lokomotiva), Renato Josipović (posudba Bravo), Turčin Tomislav (Hrvatski Dragovoljac), Kruno Bašić (Bregenz).

Rezultati pripremih utakmica:
Dinamo II – Dubrava 2:1
Karlovac – Dinamo II 0:1
Dinamo II – Rudar Velenje 0:1
Dinamo II – Međimurje 2:1
Dinamo II – Osijek II 2:2
Inter Zaprešić – Dinamo II 2:1
Dinamo II – Sesvete 2:0

S obzirom da je Dinamo II jedan od sigurnih putnika u 3. ligu na kraju ove sezone, možemo očekivati i nadati se jednom otvorenijem nogometu nego što je to inače u drugoj ligi slučaj jer oni zapravo rezultatskog imperativa nemaju, osim onog sportskog. Također, vjerujemo da će Igor Cvitanović s Dinamovom mladeži igrati dobar nogomet i sigurno otkinuti bodove nekom od kandidatima za vrh.