Najava početka 2.HNL: PREDSTAVLJAMO BSK BIJELO BRDO

FOTO: NK BSK

Iza nogometnog kluba BSK povijesna je sezona u kojoj su završili na trećem mjestu 2.HNL. Većim dijelom prvenstva su bili rame uz rame Dragovoljcu u borbi za vrh, međutim kako su i sami isticali, ulazak u prvu ligu nije bio u planovima kluba. U novu sezonu će morati bez najboljeg igrača i prvog strijelca 2.HNL Marka Dabra koji je zabio 30 pogodaka, a koji od ove sezone nosi dres Lokomotive. Dabru bi trebao adekvatno zamijeniti argentinski napadač Jorge Ivan Bolano koji je stigao iz Tigresa.

Na pripremama je odrađeno sedam prijateljskih susreta (dvije kup), upisane su tri pobjede, tri remija i jedan poraz. Sportski direktor Denis Krstanović i trener Tomislav Steinbrückner očekuju da ova ekipa ponovi rezultat iz prošle sezone.

– Spremali smo se po planu, sve su ekipe dosta promijenile kadrove pa tako i mi. Očekujem da prvih nekoliko kola bude neizvjesno, a nadamo se da možemo ponoviti prošlu sezonu iako to neće biti nimalo lako – rekao nam je trener Steinbrückner za početak.

– Solidno smo se pojačali, mislim da možemo biti zadovoljni tim dijelom. Jasno teško će biti nadoknaditi izostanak Dabre i njegovih tridesetak golova u sezoni, ali probat ćemo to podijeliti na više igrača pa na taj način taj dio kompenzirati. Vezni red je ostao praktički isti kao i prošle sezone, u obrani smo izgubili Gvozdenovića i Dalića, ali tu su stigli neki novi igrači, igrači iz treće lige željni dokazivanja i mislim da tu ne bi trebalo biti problema – pojasnio je kadrovsko stanje unutar momčadi

Prošle godine BSK se borio za prvo mjesto koje ipak donijelo samo prestiž ne i ulazak u 1.HNL. Hoće li se situacija ponoviti ili ove godine BSK napada Prvu ligu.

– Ako bude prilike definitivno ćemo tražiti licencu i dati sve od sebe da uđemo u 1.HNL, jer smatram da bi bilo i malo neozbiljno i nekorektno prema drugim ekipama da dvije sezone za redom ponavljamo istu stvar, tako da ako se ukaže prilika definitivno napadamo prvu ligu.

Prvo kolo otvarate s drugom momčadi Dinama, očekujete li lakšu utakmicu s obzirom da oni na kraju sezone bez obzira na rezultat napuštaju ligu…

– Očekujem da oni budu na svom maksimumu i nikako ne očekujem lakšu utakmicu. Isto kao i Osijek II sa kojim smo igrali u pripremnom periodu, puni su mladih igrača željnih dokazivanja, a tu su i iskusni treneri koji ih vode, tako da mi moramo biti pravi u subotu i otvoriti sezonu na najbolji mogući način, a to je pobjeda – rekao nam je za kraj trener BSK-a, Tomislav Steinbrückner.

O dolascima i odlascima igrača vam donosimo u nastavku, a valja istaknuti da je upitan status Romana Morya Gbane, jednog od stožernih igrača iz prošle sezone za kojim postoji interes brojnih klubova, ali kako ističe direktor Krstanović, zasada još ništa konkretno.

DOŠLI:

Stjepan Šimičić (Vihor Jelisavac), Donato Bernobić (posudba iz Istre), Jorge Ivan Bolano (Tigres), Toni Bošnjaković (Ml. Ždralovi), Josip Gačić (Zrinjski Mostar, BiH), Toni Brezina (Lokomotiva), Ivan Žutić (Zrinski Jurjevac), Marko Dobrijević (Rad, Srbija), Josip Kraljević (Čepin), Ikonomikos (Dinamo Vranje, Srbija), Luka Nešić.

Dolasci u BSK Bijelo Brdo

OTIŠLI:

Mate Bajić, Stipe Vrdoljak, Dino Vuksan, Vedran Dalić, Dragan Gagulić, Marko Dabro, Ivan Aleksić, Bojan Gvozdenović, Dino Gavrić.

Pripremne utakmice:
Osijek II – BSK 1 : 0
Cibalia – BSK 0 : 2
Kutjevo – BSK 1 : 1
BSK – Graničar Županja 1 : 1
BSK – Čepin 4 : 0 (kup)
BSK – Zrinski Jurjevac 4 : 2 (kup)
BSK – Osijek II 1 : 1

BSK ove sezone opet vidimo u samom vrhu među prvih pet. Iako su klub napustili neki stožerni igrači, predvođeni Dabrom, smatramo da ih novi igrači mogu adekvatno zamijeniti i u jednoj zdravoj sredini, gdje odličan posao odrađuje trener Steinbrückner opet budu u borbi za 1.HNL.